logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Utorak, 14 Travanj 2020 15:33

DVD Rab - Iznimno odobrenje loženja vatre na otvorenom prostoru za područje Grada Raba uz prethodno traženje dozvole!

Napisao/la Vatrogasna postrojba Rab
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
DVD Rab - Iznimno odobrenje loženja vatre na otvorenom prostoru za područje Grada Raba uz prethodno traženje dozvole! Foto: Hrvoje Hodak

Nastavno na Odluku broj Z-1/2020 od 17. ožujka 2020., zbog povoljnijih vremenskih uvjeta, vatrogasna postrojba će za dane 14. travnja 2020., 15. travnja 2020., 16. travnja 2020. i 17. travnja 2020. iznimno odobriti loženje vatre na otvorenom prostoru za područje Grada Raba, uz obvezno prethodno traženje dozvole putem telefona na broj 051/724-372.

 

Građani se obvezuju očistiti okoliš oko mjesta loženja (pojas od 3 do 5 m u krugu od mjesta loženja), pripremiti priručna sredstva za gašenje požara i nakon spaljivanja mjesto spaljivanja ugasiti prije njegovog napuštanja.

 

Posebno napominjemo kako će se privremeno odstupanje od Odluke provoditi isključivo u navedene dane, kada su vremenski uvjeti povoljni. U ostale dane, za sada, Odluka o zabrani loženja vatre na otvorenom porstoru na području Grada Raba ostaje na snazi.

 

Također, apeliramo da se prilikom vršenja bilo kakvih aktivnosti, a time i radova na poljoprivrednom zemljištu, pridržavate uputa i odredbi danih od stožera Civilne zaštite svih razina.

 

U ovim izvanrednim vremenima mi smo i dalje u u službi zaštite Vas i Vaše imovine. Ovim putem Vas molimo da nam prilikom dojave o nastalom izvanrednom događaju (intervenciji) date i informaciju o tome dali se u Vašem kućanstvu (objektu) nalazi i netko kome je određena mjera samoizolacije, kako bi naši operativni timovi mogli poduzeti posebne mjere zaštite.

 

Hvala na razumijevanju.

 

U slučaju izvanrednog događaja, odnosno potrebe za intervencijom nazovite 193 ili 112.

 

Zapovjednik: Milivoj Ličina, mag. ing. mech.

Pročitano 1234 puta

seakayakcroatia