Home Vijesti Obavijest povodom proslave blagdana i zavjetne procesije Križi

Obavijest povodom proslave blagdana i zavjetne procesije Križi

0
Obavijest povodom proslave blagdana i zavjetne procesije Križi

Foto: Povijesna fotografija Miroslava Maroevića (iz zbirke Josipa Andrića)

 

Iz svake od šest otočnih župa sa svojim svećenicima krenuti po četvero župljana, a po dolasku na Trg sv. Kristofora priključit će im se procesija župe Rab. Potom će u zajedničkoj procesiji gradskim ulicama, iz crkve sv. Andrije do Vele crikve prenijeti čudotvornu sliku Gospe Rapske.

Rab danas oglas

– “Jučer smo od Nacionalnog stožera civilne zaštite dobili odobrenje i, s obzirom na trenutne uvjete u kojima se nalazimo, možemo biti zadovoljni što ćemo, premda samo na simboličnoj razini, ipak uspjeti proslaviti blagdan i održati procesiju. To znači da će iz svake od šest otočnih župa sa svojim svećenicima krenuti po četvero župljana, a po dolasku na Trg sv. Kristofora priključit će im se procesija župe Rab. Potom će u zajedničkoj procesiji gradskim ulicama, iz crkve sv. Andrije do Vele crikve prenijeti čudotvornu sliku Gospe Rapske.

 

Pozitivnom odgovoru iz Nacionalnog stožera zasigurno je pridonijela povoljna epidemiološka slika koju imamo na otoku kao i pridržavanje propisanih mjera i odluka od strane velike većine Rabljana.

 

U nedjelju ujutro ostanite kod kuće i zajedno s vašim svećenicima pojačate snagu molitve prateći svetu misu putem lokalnih medija.

Budimo i nadalje revni u poštivanju mjera, uputa i preporuka. U tom smislu vas pozivamo da u nedjelju ujutro ostanete kod kuće i zajedno s vašim svećenicima pojačate snagu molitve, slušajući svetu misu putem Radio Raba, a zahvaljujući Video studiju Piloto, prijenos mise moći ćete pratiti i putem YouTube kanala RabStreamTV-a, te na facebook stranicama Rapskog listaŽupe Uznesenja BD Marije – Rab.

 

Nagodinu, neka nam Križi ponovo osvanu u obnovljenom duhu i punom tradicijskom koloritu”, kazao je u svojem obraćanju Denis Deželjin, načelnik Stožera CZ Grada Raba.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime