Home Vijesti Rabljani uspjeli održati zavjetnu procesiju za Križima

Rabljani uspjeli održati zavjetnu procesiju za Križima

0
Rabljani uspjeli održati zavjetnu procesiju za Križima

Foto: Jelena Hodak

 

U novonastalim okolnostima pandemije uzrokovane koronavirusom, rapski su vjernici, barem u simboličnoj formi, poštujući upute Stožera civilne zaštite RH, ove posljednje nedjelje u travnju ipak uspjeli održati zavjetnu procesiju za Križima.

Rab danas oglas

 

Naime, koračajući iza križonoša i župnih zastava, u molitvi sa svojim svećenicima, na zavjetno hodočašće krenulo je po četiri župljana iz šest otočnih župa, kojima se po dolasku na Trg sv. Kristofora priključila i procesija župe Rab predvođena rapskim župnikom mons. Mladenom Mrakovčićem. U zajedničkom hodu gradskim ulicama, iz crkve sv. Andrije prenijeli su do nekadašnje rapske katedrale – crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, čudotvornu sliku Gospe Rapske koju stoljećima u svojem samostanu čuvaju rapske benediktinke.

 

Velik broj Rabljana iz svojih je domova osnažio zajedničku molitvu prateći misu u direktnom video prijenosu putem YouTube kanala RabStreamTV-a i na valovima Radio Raba, te posredno na facebook stranicama Rapskog lista i Župe Uznesenja BD Marije, a mi se nadamo da će već iduće godine Križi zasjati u obnovljenom duhu i svojem punom tradicijskom koloritu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime