logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 07 Svibanj 2020 12:10

Cohenova "Hallelujah" u izvedbi Renea i Zelde uz šum mora na plaži "Ciganka" u Loparu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(8 glasa/-ova)

Rene Borić i Zelda Bašić podijelili su na You Tubeu videozapis njihove prekrasne izvedbe pjesme Leonarda Cohena "Hallelujah", kojeg su snimili 4. svibnja na plaži "Ciganka" u Loparu.

 

Video sadržaj

 

Ovo dvoje mladih glazbenika poželjelo je snimiti izvedbu u blizini mora kako bi se zvuk njihovih instrumenata stopio sa šumom valova koji su, uz kadrove loparskog krajobraza, još više doprinijeli čarobnom ugođaju ove bezvremene skladbe.

 

Rene i Zelda studenti su na prvim godinama fakulteta. Višestruko nagrađivani rapski mandolinista Rene studira na Fakultetu informatike u Puli, a Zelda na Učiteljskom fakultetu u Rijeci. Zajedno su pohađali Glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci u klasama profesorice Nataše Balyk (mandolina) i Slađane Čolović (gitara). U starijim razredima srednje škole počeli su zajedno svirati u raznim komornim sastavima, ali i samostalno kao duo. Ljubav prema glazbi i zajedničkom sviranju ostala je prisutna i nakon završetka srednje škole, stoga još uvijek aktivno sviraju i podučavaju one najmlađe.

Pročitano 2610 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1