logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 14 Svibanj 2020 05:47

Za dolazak u vrtić prijavilo se 35 djece u matičnom objektu i 7 u PO Lopar

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Dječji vrtić Pahuljica s radom počinje u ponedjeljak 18. svibnja 2020. Rad će biti organiziran sukladno preporukama nacionalnog stožera i HZJZ, a u skladu s anketama u kojima su roditelji iskazali svoje potrebe.

 

Za dolazak u vrtić prijavilo se 35 djece u matičnom objektu i 7 u PO Lopar. Tako će u matičnom objektu biti organiziran rad u tri vrtićke skupine i dvije jasličke skupine, dok će u PO Lopar raditi jedna skupina.

 

Svi su roditelji na svoje e-mail adrese dobili upute o novom načinu rada, a najveća novost je ta da roditelji sukladno uputama neće smjeti ulaziti u vrtić. Svoju djecu će dovoditi do ulaza u vrtić gdje će vršiti primopredaju, za što će biti zadužene dvije dežurne odgajateljice koje će djecu voditi u skupine.

 

Nastojat će se s djecom što više boraviti na zraku, uz posvećivanje pažnje higijeni i dezinfekciji te socijalnoj distanci, u onoj mjeri u kojoj je to moguće. Djeca različitih skupina neće moći biti u kontaktu, a ovakav režim rada trajat će 14 dana kada se očekuju nove preporuke HZJZ i novi val primanja djece u vrtić.

 

DV "PAHULJICA" RAB - Upute roditeljima kod dolaska u vrtić

Za vrijeme trajanja epidemije COVID – 19 dječji vrtić ne provodi redoviti program te je dolazak djece moguć u iznimnim situacijama ukoliko roditelji imaju radnu obvezu, a poslodavci nisu u mogućnosti omogućiti niti jednom roditelju ostanak s djetetom kroz rad od kuće ili na drugi način.

Ove upute se izdaju zbog epidemije bolesti COVID – 19, a u svrhu poduzimanja preventivnih mjera smanjivanja rizika od širenja korona virusa unutar Dječjeg vrtića „Pahuljica”. Napominjemo da svoje postupke u radu temeljimo na preporukama stožera civilne zaštite, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te Ministarstva zdravstva.

 

Roditelji koji su ispunili upitnik do 12. svibnja te ispunjavaju tražene uvjete u trenutku dolaska u vrtić trebaju slijediti slijedeći PROTOKOL: 

PROTOKOL

postupanja kod dolaska djeteta u ustanovu te odlaska iz ustanove: mjere suzbijanja bolesti uzrokovane koronavirusom (Covid-19)

 

1. Ulazna će vrata vrtića biti zaključana. Po dolasku pozvonite i pričekajte dolazak službene osobe. Dolazak će se odvijati isključivo u periodu od 6.30 do 08.00 sati, nakon toga dolazak nije moguć pa vas molimo da to poštujete.

2. Ukoliko se ispred vas nalazi drugi roditelj, ostanite na preporučenoj distanci od 2 metra odnosno izvan zgrade vrtića dok roditelj koji je ispred vas ne izađe iz predprostora.

3. Na ulazu u vrtić odgajatelj ili drugi djelatnik vrtića djetetu mjeri temperaturu beskontaktnim toplomjerom. U slučaju povišene temperature dijete ne može u vrtić.

4. Roditelj ne ulazi u prostor vrtića

5. Ispred ulaznih vrata vrtića biti će postavljena podloga za dezinfekciju obuće na koju dijete treba stati i dezinficirati obuću.

6. Odgojitelj ili neki drugi za to zaduženi djelatnik preuzima dijete i obilježeni ruksak ili vrećicu s rezervnom odjećom i djetetovim stvarima (samo dude i boce) za cijeli tjedan ispred ulaza. Kada se dolazak djeteta ustali, čiste će se stvari donositi petkom (ruksak ili vrećica stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48 sati).

7. Dijete se preobuva u obuću koja je samo za vrtić.

8. Nakon probuvanja, dijete odlazi u kupaonicu (mlađu djecu odvodi osoba koja je zadužena za njih), gdje pere ruke i lice, a zatim se pridružuje ostaloj djeci u sobi dnevnog boravka.

9. Odgojitelj ispunjava tjednu evidencijsku listu o dolasku djeteta i evidenciju vrijednosti temperature.

10. Da bi mogli boraviti u ustanovi, osoblje i djeca moraju biti u potpunosti zdravi (bez simptoma povišene tjelesne temperature, kašlja, teškoća s disanjem, tjelesnih bolova, slabosti)

11. U slučaju pojave temperature dok dijete boravi u vrtiću roditelj je obavezan odmah po pozivu odgajatelja, pedagoga ili ravnateljice vrtića doći po dijete i obratiti se liječniku te odmah nakon obavljenog pregleda javiti informacije o zdravstvenom stanju djeteta matičnom odgojitelju ili ravnateljici.

12. U slučaju bilo kakvih simptoma bolesti bez temperature (iscjedak iz nosa, kašalj, kožne promjene, proljev, povraćanje) odgajatelj će pozvati roditelja nakon konzultacije sa ravnateljicom i roditelj je obavezan doći po dijete.

13. Roditelj obavezno treba javiti ravnateljici ako dođe do bilo kakvih promjena u zdravstvenom stanju djeteta te ukoliko se Covid- 19 dijagnosticira nekom od ukućana ili bliskim kontaktima. Bolesno dijete ne može doći u vrtić.

14. Čišćenje i dezinfekcija objekata, provodi se prema Uputama za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 koje je izdao HZJZ.

15. Djelatnici između sebe trebaju poštivati fizički razmak od 2 metra.

16. Fizički razmak među djecom nismo u mogućnosti osigurati.

17. Prilikom dolaska po dijete slijedit će se istu proceduru; dijete će vam predati odgojitelji u istom prostoru kao pri preuzimanju djeteta u vrtić, a odlazak je moguć isključivo u periodu od 15.00 do 16.30 sati.

18. Organizacija rada po skupinama i objektima ovisit će o broju prijavljene djece, a kada formirane skupine krenu s radom idućih 14 dana nije moguć prijem nove djece. Također, ukoliko dijete izostane iz vrtića nije moguć povratak u tih 14 dana.

19. Najveći preporučeni broj djece u grupi je 9.

20. Do daljnjega u vrtiću neće biti moguća proslava dječjeg rođendana.

21. Do daljnjega neće biti moguće donošenje igračaka od kuće kao niti dekica, jastuka, četkica za zube pa vas najljepše molimo da to ne činite.

 

Pročitano 1375 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1