logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 23 Svibanj 2020 10:26

SABINA MIKELIĆ - Online multimedijalna izložba "Looking for Her" i razgovor o projektu / 11.05 – 31.05.2020

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Naša nagrađivana multimedijalna umjetnica Sabina Mikelić koja trenutno živi i radi u Nizozemskoj, realizirala je svoj novi umjetnički projekt naslovljen „Looking for Her / Tražeći nju”.

 

Vođena snagom žena i njihovih pogleda na svijet Sabina je prikupila polifoniju glasova žena različitog podrijetla, koje su se poput nje doselile u Nizozemsku.

 

U projektu „Tražeći nju“ žene nas vode na dva mjesta svojeg pripadanja, na ono primarno iz matične domovine, i na ono novo koje tek pokušavaju izgraditi u novoj zemlji u koju su sve doselile zbog ljubavi.

 

Prije nekoliko dana svi zainteresirani mogli su na multimedijalnoj platformi R+ pogledati izložbu i uživo poslušati razgovor Sabine i njezinih suradnica (Juhanne Gietman, Zsuzsanna Kiss, Tracey Frankevijle, Maja Čuljak) u kojem su podijelile svoja iskustva o suradnji na projektu zajedno sa Andreom Gammon (Ph.D. Filozofija okoliša). Sabina je govorila o estetskim odlukama i metodi rada u projektu, a riječki se Jazz glazbenik Zoran Majstorović osvrnuo na svoj kreativni doprinos u produciranju glazbe za projekt. 

 

Projekt možete pogledati na stranici: http://lookingforher.sabinamikelic.com/, tako što ćete ćete klikom na pojedine označene lokacije, aktivirati videozapise i u meniju pročitati tekstove na engleskom jeziku. 

Pročitano 1429 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1