logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 25 Svibanj 2020 17:53

Pravovremenom dojavom i početnim gašenjem spriječen veći šumski požar u Kamporu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Pravovremenom dojavom i početnim gašenjem spriječen veći šumski požar u Kamporu Foto/video-izvor: DVD Rab - Željko Matušan

Kako doznajemo od Milivoja Ličine, zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab, danas je u 17:28h zaprimljena dojava o požaru šume - požaru u krošnjama na predjelu Kampora (Dražina) – prema Vršanima.

 

 

Odmah po dojavi, u prvom izlazu, na požarište su upućena tri vozila i 13 vatrogasaca, a ostatak postrojbe DVD-a Rab stavljen je u pripremu za drugi izlaz.

- "Dolaskom na teren krenuli smo sa sprječavanjem daljnjeg širenja požara kroz krošnje, a potom smo gasili nisko raslinje. Opožareno je nekoliko stabala crnike i smreke, a ukupna opožarena površina je oko 1500 m2. Samo brzom intervencijom, pravovremenom detekcijom i dojavom te početnim gašenjem od strane građana spriječeno je širenje požara na veće površine, a uzrok požara još se utvrđuje", kazao nam je Ličina.

 

Pročitano 3090 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1