Home Vijesti U Rabu prigodnim protokolom obilježen Dan državnosti

U Rabu prigodnim protokolom obilježen Dan državnosti

0
U Rabu prigodnim protokolom obilježen Dan državnosti

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Delegacija Grada Raba položila je vijence i zapalila svijeće na središnjem križu Gradskog groblja i kod spomenika braniteljima u parku Boškopini, a minutom šutnje, uz zvuke trube odana je dužna počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim i umrlim braniteljima obrambenog Domovinskog rata kao i svima onima koji su dali svoj doprinos u stvaranju suverene i samostalne Republike Hrvatske.

Rab danas oglas

 

Tradicionalnu svetu misu za Domovinu u crkvi UBDM održao je gradski župnik, mons. Mladen Mrakovčić, nakon čega je položeno cvijeće, te su zapaljene svijeće na grobnim mjestima poginulih rapskih branitelja.

 

Uslijedilo je svečano podizanje zastave na Zavjetnom Branimirovom križu sjećanja u luci Mišnjak, simbolu cjelokupne povijesti i kršćanske kulture hrvatskog naroda, kojeg su prije osam godina tehnikom izrade suhozida izradili članovi braniteljskih udruga i brojni građani Raba kao podsjetnik na sve stradale i zarobljene u Domovinskom ratu.

 

Obilježavanje je zaokruženo zajedničkim druženjem u prostorijama braniteljskih udruga Grada Raba proizašlih iz Domovinskog rata.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime