logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Subota, 30 Svibanj 2020 15:54

Vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar zajednički lokalizirali požar na području Supetarske Drage

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar zajednički lokalizirali požar na području Supetarske Drage Foto: Hrvoje Hodak i Milan Ivančić

Prema informacijama dobivenima na terenu od zapovjednika vatrogasne postrojbe DVD-a Rab Milivoja Ličine, požar koji je danas poslijepodne buknuo na području Supetarske Drage na usponu između zaseoka Poldani i Fafanđeli, zahvatio je krošnje borove šume i nisko raslinje, prijeteći da se uz prilično jak vjetar proširi na šire šumsko područje i ugrozi živote žitelja tog dijela Supetarske Drage i njihove objekte.

Prema slobodnoj procjeni požarom je zahvaćena površina od 2.000 m2, a jedna je osoba zadobila opekotine ruku i lica te je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći.

 

Prva dojava o požaru primljena je u DVD-u Rab u 15.40h, a odmah s dojavom da je požar zahvatio krošnje, u pripravnost je stavljen i DVD Lopar, pa je na požarište izašlo ukupno 28 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila iz obiju vatrogasnih postrojbi.

 

Požar koji je očito izazvan ljudskom nepažnjom, točnije paljenjem vatre na otvorenom prostoru u nekontorliranim uvjetima, nošen vjetrom nastavio se širiti uz brdo "preskočivši" pritom dvije serpentine na usponu prema Fafanđelima. Ipak, vatrogasci otoka Raba i ovoga su puta brzom i učinkovitom intervencijom spriječili moguće tragične posljedice, te su požar lokalizirali oko 16.30 sati.

 

Prema slobodnoj procjeni požarom je zahvaćena površina od 2.000 m2, a jedna je osoba zadobila opekotine ruku i lica te je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći.

 

Nadamo se da će se posljednjih dana povećana učestalost požara izazvanih ljudskom nepažnjom, smanjiti uvođenjem ponovne zabrane loženja vatre na otvorenom početkom lipnja.

Pročitano 2880 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1