Home Vijesti Vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar zajednički lokalizirali požar na području Supetarske Drage

Vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar zajednički lokalizirali požar na području Supetarske Drage

0
Vatrogasci DVD-a Rab i DVD-a Lopar zajednički lokalizirali požar na području Supetarske Drage

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Milan Ivančić

Prema slobodnoj procjeni požarom je zahvaćena površina od 2.000 m2, a jedna je osoba zadobila opekotine ruku i lica te je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći.

 

Rab danas oglas

Prva dojava o požaru primljena je u DVD-u Rab u 15.40h, a odmah s dojavom da je požar zahvatio krošnje, u pripravnost je stavljen i DVD Lopar, pa je na požarište izašlo ukupno 28 vatrogasaca i 7 vatrogasnih vozila iz obiju vatrogasnih postrojbi.

 

Požar koji je očito izazvan ljudskom nepažnjom, točnije paljenjem vatre na otvorenom prostoru u nekontorliranim uvjetima, nošen vjetrom nastavio se širiti uz brdo “preskočivši” pritom dvije serpentine na usponu prema Fafanđelima. Ipak, vatrogasci otoka Raba i ovoga su puta brzom i učinkovitom intervencijom spriječili moguće tragične posljedice, te su požar lokalizirali oko 16.30 sati.

 

Prema slobodnoj procjeni požarom je zahvaćena površina od 2.000 m2, a jedna je osoba zadobila opekotine ruku i lica te je zbrinuta od strane Hitne medicinske pomoći.

 

Nadamo se da će se posljednjih dana povećana učestalost požara izazvanih ljudskom nepažnjom, smanjiti uvođenjem ponovne zabrane loženja vatre na otvorenom početkom lipnja.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime