Home Vijesti Predbožićna živost u Loparu

Predbožićna živost u Loparu

0
Predbožićna živost u Loparu

Foto: RabDanas

Božićni sajam

U jutarnjim satima na školskom su dvorištu učenici OŠ Ivana Rabljanina Rab te DV „Pahuljica“ prodavali adventske vjenčiće, kuglice, lampione i druge prigodne ručno izrađene ukrase i suvenire koji su nastali na kreativnim radionicama pod vodstvom učiteljica i odgajateljica, a u suradnji s djecom i njihovim roditeljima. Uz kupnju originalnih ukrasa, na sajmu se mogla popiti šalica toplog čaja ili kave, kušati domaće kolače, fritule i šuljčiće, a za dobru atmosferu pobrinuli su se učenici i polaznici dječjeg vrtića koji su sa svojim učiteljicama i odgajateljicama pripremili nekoliko pjesama kojima je sajam otvoren. Kao i prethodnih godina, posjetili su ih i moto-mrazovi koji su se, na oduševljenje djece, u školsko dvorište dovezli uz pjesmu „Motori“. Za sobom su dovukli i punu prikolicu darova te nijedno dijete nije otišlo kući praznih ruku.
Božićni sajam PŠ Lopar dio je sajma OŠ Ivana Rabljanina Rab pod motom „Knjige za sve“ kojim se prikuplja novac za obnovu knjižnog fonda školske knjižnice te druge potrebe škole.

Koncert zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca

U večernjim satima u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Loparu održan je koncert Zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka pod ravnanjem zborovođe i dirigenta Igora Vlajnića. S obzirom na termin održavanja koncerta, Zbor je za ovu priliku pripremio poseban program u kojem su prevladavale hrvatske adventske popjevke te druge prigodne pjesme. Budući da gostujući Zbor djeluje kao dio kazališnog opernog ansmbla, program izveden u Loparu prilično je odstupao od njihova standardnog repertoara, što je u svom obraćanju publici istaknuo i sam voditelj. I zajedničke i solo izvedbe pojedinih članova Zbora bile su popraćene gromoglasnim pljeskom Loparana, ali i mnogobrojne publike iz drugih mjesta na otoku. Prisutni nisu krili svoje oduševljenje, a loparski župnik Frane Brozić na kraju je koncerta istaknuo da ova crkva u 300 godina svoje povijesti nije doživjela ovakav koncert. Ovo gostovanje u organizaciji Centra za kulturu Lopar omogućeno je temeljem Izmjena i dopuna proračuna Primorsko-goranske županije kojima su osigurana financijska sredstva za izvođenje glazbenih programa u Gorskom kotaru i na kvarnerskim otocima.

Rab danas oglas

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime