Home Vijesti Vjerni gosti Raba – Tri prijema za najveće promotore rapskog turizma

Vjerni gosti Raba – Tri prijema za najveće promotore rapskog turizma

0
Vjerni gosti Raba – Tri prijema za najveće promotore rapskog turizma

Foto: RabDanas

 

Gerda i Rudolf Kühberger zaljubljeni u Gožinku

Bračni par iz austrijskog Linza, Gerda i Rudolf Kühberger, na Rab je prvi puta stigao još davne 1979. godine i to na preporuku svojih prijatelja. Od tada, dakle već 41 godinu, traje njihova neprekinuta ljubav prema Rabu.

Rab danas oglas

 

 

Svake godine ljetni odmor provode kod svojih dragih domaćina, odnosno, kako vole reći, kod svoje druge obitelji, Anice i Frana Kurelića u Kamporu na kućnom broju 102, okruženi rajskim zelenilom prekrasne uvale Gožinka.

Kod obitelji Kurelić imaju sve što im je potrebno za savršen odmor, no uvijek se s nostalgijom prisjete svojih prvih dolazaka kada bi najprije autom došli do Suhe Punte, a onda bi ih svojom malom brodicom do susjedne Gožinke prevezli Kurelići.

 

Mojca i Albin Gradič već su se udomaćili na Rabu

Supružnici Mojca i Albin Gradič iz Štora u Sloveniji, prvi su puta na Rab stigli predratne 1987., dakle prije točno 33 godine, i od tada pa sve do današnjih dana ostali su mu vjerni.

 

 

Prvi domaćin bila im je, prisjetio se gospodin Albin, obitelj Vinka Pereze. Nakon toga dolazili su kao gosti i kod obitelji Krstačić da bi posljednjih 15-ak godina postali stalnim gostima, ali i prijateljima obitelji Keko. I upravo ih je mlađahni domaćin Christian Keko iznenadio zajedničkim odlaskom u Ured Turističke zajednice grada Raba.

„Gospodin Albin i njegova supruga Mojca“, kazao je gospodin Keko, „doista su veliki prijatelji, ali i promotori turističkog Raba. Čini mi se“, dodao je Christian, „da gospodin Albin osobno poznaje više Rabljana nego ja.“

A to, zašto toliko vole baš Rab, najbolje je obrazložila gospođa Mojca rekavši: „Sam otok i grad Rab imaju dušu, silnu pozitivnu energiju, a svemu tomu treba dodati i njegove dobre i prijateljski raspoložene ljude“

 

Elke i Hans Jürgen Hennecke – Od 1978. Rab je naša stalna ljetna destinacija

Svega nekoliko dana kasnije gospodin Christian Keko stigao je u Ured TZ grada Raba s još jednim bračnim parom – ovoga puta iz Njemačke. Naime, supružnici Elke i Hans Jürgen Hennecke prvi su puta stigli u Hrvatsku prije 45 godina, a svoj su odmor tada proveli u Opatiji.

Svidjelo im se, Opatija je bila doista bajna, ali za Hrvatsku ih je ipak trajno vezao dolazak na Rab davne 1978. godine, pa je iduće 42 godine, u neprekinutom slijedu, Rab postao njihovom nezaobilaznom ljetnom destinacijom.

 

 

U neformalnom razgovoru na prijemu koji je za njih priređen u Uredu TZG Raba, gospodin Hans Jürgen prisjetio se da su te 1978., pri svojem prvom dolasku na Rab, odsjeli kod obitelji Branka Grca u Barbatu.

 

Tijekom svih tih proteklih desetljeća bračni par Hennecke doveo je na Rab brojne nove goste iz Njemačke, a potvrđuje to i slučaj s jednim drugim njemačkim bračnim parom, njihovim velikim prijateljima, koji su godinama godišnje odmore provodili u Španjolskoj.

“Jedne smo ih godine uspjeli nagovoriti da zajedno s nama dođu na Rab i bilo je to više nego dovoljno da od tada otok Rab postane i njihova stalna destinacija“, kazao je gospodin Hans Jürgen.

 

Svim ovim divnim ljudima, dugogodišnjim gostima, velikim prijateljima i zaljubljenicima u otok Rab, u ime Turističke zajednice grada Raba, Plaketu i niz prigodnih poklona u znak zahvale za njihovu dugogodišnju vjernost Rabu, u prisutnosti njihovih domaćina, uručio je voditelj marketinga TZ grada Raba Luka Perčinić.

 

 

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime