logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Subota, 01 Kolovoz 2020 07:52

Bili smo na prvoj jutarnjoj plovidbi novouspostavljene brodske linije BARBAT - RAB - BARBAT

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Bili smo na prvoj jutarnjoj plovidbi novouspostavljene brodske linije BARBAT - RAB - BARBAT Foto: Hrvoje Hodak

Kao što smo jučer najavili, jutros je točno u 8:00 sati sa svoje početne stanice na Kaštelu startala prva povratna brodska linija koja će nakon dugo godina ponovno povezivati Barbat s lukom Rab, dodirujući između još tri stanice, dvije u Barbatu i jednu u Banjolu.

 

Ova nekoć uobičajena linija ponovno je uspostavljena na inicijativu Grada Raba, a temeljem objavljenog javnog natječaja koncesiju je dobila Brodomehanika Brnabić, vlasnika Denisa Brnabića.

 

S obzirom da je obavijest o uspostavi ove linije objavljena svega dan ranije, teško je bilo očekivati da će već na prvoj jutarnjoj liniji biti putnika, no dvoje njih koji su u brodicu "Franko" ušli na stanici kod restorana "Banjol", uživalo je u "gratis" plovidbi do grada kojom ih je počastila posada RabLinea, koncesionara Brodomehanike Brnabić.

 

 

Ukoliko se pokaže potreba, doznali smo od gospodina Denisa Brnabića, osim 9 metara duge i 3 metra široke brodice "Franko", registrirane za prijevoz 12 putnika, u pričuvi je još jedan "zamjenski" brod sličnih gabarita, no trebat će proći neko vrijeme da se linija uhoda i da turisti, ali i domaći ljudi, uvide sve njezine prednosti. Prva jutarnja linija idealna je primjerice za sve one goste koji žele dan provesti na izletničkim brodovima usidrenima u rapskoj luci, a da pritom ne moraju automobilima dolaziti do grada gubeći vrijeme na traženje parkinga.

No, na sezonskom redu plovidbe RabLinea, koji će vrijediti do 15. rujna, osim prve jutarnje, nalazi se još 6 povratnih linija tijekom dana, a izvan glavne turističke sezone, dakle od 15. rujna pa sve do 15. lipnja, u planu je održavanje jedne linije tjedno i to najvjerojatnije nedjeljom, ukoliko vremenski uvjeti to budu dozvoljavali.

 

Liniju sufinancira Grad Rab, stoga je i cijena karte u jednom smjeru pristupačnih 20 kuna.

 

Posadi brodice "Franko" i svim njezinim budućim putnicima, u ime redakcije portala RabDanas želimo uspješnu plovidbu i mirno more.

Pročitano 5926 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1