Home Vijesti Rapska počast žrtvi branitelja uz prisjećanje na oslobodilačku Operaciju Oluja

Rapska počast žrtvi branitelja uz prisjećanje na oslobodilačku Operaciju Oluja

0
Rapska počast žrtvi branitelja uz prisjećanje na oslobodilačku Operaciju Oluja

Foto: RabDanas

 

25. obljetnicu veličanstvene Operacije OLUJA i uspomenu na taj izuzetno značajan datum u novijoj hrvatskoj povijesti Rabljani su obilježili mirno, svečano i dostojansveno, odavanjem počasti svima koji su nam omogućili slobodnu, neovisnu i demokratsku državu.

Rab danas oglas

 

U subotu, 1. kolovoza gradonačelnik Nikola Grgurić organizirao je prijem za rapske branitelje, članove Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Rab, koji su početkom srpnja, skupa sa svojim prijateljima i suborcima iz Kluba ZNG 118. brigade HV-a, izveli kamenoklesarske radove na spomen-obilježju hrvatskim braniteljima poginulim tijekom Operacije Oluja na Ljubovu, dok je idućeg dana delegacija Grada Raba posjetila grobna mjesta poginulih suboraca s otoka Paga.

 

U utorak, 4. kolovoza, stotinjak Rabljana u organizaciji Grada Raba uputilo se osobnim automobilima na Ličko ratište na kojem je većina rapskih branitelja provela godine ratovanja u Domovinskom ratu, ne bi li kao i svake godine tamo položili vijence i zapalili svijeće.

 

 

Jutro na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, započelo je svetom misom za Domovinu, koju je služio vlč. Petar Kordić u Crkvi sv. Andrije. Nakon mise delegacija Grada Raba predvođena predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Peranom, gradonačelnikom Nikolom Grgurićem i njegovim zamjenikom Denisom Deželjinom uputila se do Gradskog groblja Rab gdje je, praćena zvucima trube, položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa. Nešto kasnije ista je počast odana i u spomen parku Boškopini, a svijeće su položili i predstavnici rapskih braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

 

Prigodnim obilaskom grobnih mjesta poginulih i umrlih branitelja diljem otoka nastavilo se zajedničko odavanje počasti njihovoj žrtvi, hrabrosti i domoljublju, a ta se tradicija nastoji njegovati i prenositi na nove generacije, da se ne zaboravi.

 

 

Prisjećajući se s ponosom 5. kolovoza 1995. godine, svim braniteljima, obiteljima poginulih, nestalih i umrlih branitelja, svim stanovnicima Grada Raba i građanima Hrvatske još jednom upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime