Home Vijesti Proslavljeno 40 godina restorana Belveder i jedne lijepe obiteljske ugostiteljske priče

Proslavljeno 40 godina restorana Belveder i jedne lijepe obiteljske ugostiteljske priče

0
Proslavljeno 40 godina restorana Belveder i jedne lijepe obiteljske ugostiteljske priče

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i Manuela Lovrić Andreškić

 

Restoran su pokrenuli supružnici Ivan i Nada 1980. godine, tada sasvim skromno, odrađujući u krugu obitelji prvu poduzetničku godinu, no već iduće sezone, zbog velikog interesa gostiju posao se morao nadograđivati. Radilo se tih osamdesetih godina prošlog stoljeća puno i lijepo pa su Lovrići iz godine u godinu investirali u objekt i poslovanje. Proširili su salu i terasu, povećali pristanište za brodove, a svake se godine pametno ulagalo kako u opremu za restoran tako i u djelatnike, te se nakon marljivog rada kroz dugi niz godina restoran dodatno proširio, sagrađene su sobe i apartmani.

Rab danas oglas

 

40 godina iskustva – za prste polizat!

 

„Uz veliki trud kojeg iziskuje ovaj posao, uspješno i s radošću radimo sve ove godine. Gosti su uvijek bili zadovoljni s nama kao i mi s njima. Pretežno su to Austrijanci, Nijemci i Talijani, jako dobri gosti i ljubazni ljudi. Želimo naglasiti da su mnogi od njih s nama od samih početaka rada restorana, a sada nam već dolaze i njihova djeca s obiteljima. Naše najveće postignuće je to što smo postali poznati riblji i mesni restoran među nautičkom publikom i jako nam puno gostiju dolazi „s morske strane”. Među nautičarima smo poznati i kao Stigenwirt Belveder. Oni su već navikli da ih dočekamo s velikim ovalima morskih specijaliteta za predjelo sačinjenih od školjki, ribljih pašteta, salate od hobotnice, srdelica, škampi i sl., a zatim da se gastronomski užici sele na ribu s roštilja garniranu domaćom blitvom s krumpirima i povrćem na žaru, sve to na način moje supruge Nade koja je glavni Chef u kuhinji. Po tome nas znaju svi“, kazao nam je Ivan Lovrić.

 

Ivan i njegova Nada na terasi Belvedera

 

Nude Lovrići u svom Belvederu i domaća vina, a nikad ne izostane ni čašćenje domaćom rakijicom koja svakome gostu uz druženje sa šefom Ivanom začini boravak na ovoj prekrasnoj terasi s koje već 4 desetljeća odnose samo lijepe uspomene. Svi oni pri dolasku najprije pitaju “Wo ist Ivan?”, jer Ivan je doista temelj i pravi šef restorana, a njegova supruga Nada, uz koju je sve za prste polizat, glavna mu je podrška.


„Dakako da smo ponosni na ovih 40 godina druženja s našim dragim gostima, trudit ćemo se da oni i dalje budu zadovoljni s nama i da jedni drugima ostanemo u lijepom sjećanju“, poručili su na kraju supružnici Ivan i Nada okruženi svojom obitelji, brojnim prijateljima i gostima na terasi restorana Belveder.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime