Home Vijesti 80 rapskih prvašića krenulo u najneobičniju školsku godinu do sada

80 rapskih prvašića krenulo u najneobičniju školsku godinu do sada

0
80 rapskih prvašića krenulo u najneobičniju školsku godinu do sada

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

U PŠ Supetarska Draga čak 16 prvašića u PŠ Banjol nijedan

Najveći broj novih učenika, njih 40, popunio je klupe 1.a i 1. b razreda u matičnoj školi (po 20 učenika u svakom razredu), dok u Područnoj školi Banjol ove godine neće biti odjeljenja s prvašićima. U PŠ Barbat i Kampor prve će razrede pohađati po pet učenika, u PŠ Mundanije njih dvoje, a u PŠ Lopar dvanaest, dok se po brojnosti ove godine ističe PŠ Supetarska Draga u kojoj se prvom školskom zvonu razveselilo čak 16 učenika.

Rab danas oglas


Prvi polazak u školu, prvi susret s budućim školskim prijateljima, učiteljicom, ove je godine zbog koronavirusa, za razliku od svih prijašnjih godina, upriličen na školskim dvorištima uz prisustvo po jednog roditelja. U dvorištu matične zgrade OŠ Ivana Rabljanina Rab, pred učionicom prvašiće je dočekala njihova nova učiteljica Tanja Špoljar, a riječi ohrabrenja i dobrodošlice uputila im je i ravnateljica Anamari Šarin.

 

Grad Rab poželio uspješnu školsku godinu svim učenicima i školskim djelatnicima

Dobrodošlicu na početku novog životnog razdoblja, učenicima prvih razreda poželio je i Grad Rab darujući ih već tradicionalno prigodnim poklonom u skladu sa školskim kurikulumom. Ove ih je godine na klupama dočekala slikovnica „Hrvatska za djecu“ – tekstualno-vizualna cjelina za otkrivanje i upoznavanje raznolikosti Domovine koja pruža nove spoznaje iz područja kulture, povijesti i nacionalnog identiteta Hrvatske te ima odobrenje Agencije za odgoj i obrazovanje kao pomoćno nastavno sredstvo.

 

Nastavak ulaganja za bolje uvjete školovanja i osiguravanje sigurnosti djece

Grad Rab je prije početka nove nastavne godine sanirao školsko dvorište kako bi osigurao sigurno okruženje djeci za vrijeme boravka u školi. Riječ je sanaciji samo najugroženijih dijelova dvorišta budući da je Grad već izradio projekt Uređenja školskog dvorišta matične OŠ Ivana Rabljanina čija realizacija kreće zajedno s već najavljenim projektom proširenja škole, u cilju uvođenja jednosmjenskog rada.


Svim učenicima osnovne i srednje škole, kao i njihovim učiteljima i profesorima te ostalim školskim djelatnicima želimo sretan prvi dan škole! Puno uspjeha, lijepih iskustava i stečenog znanja u novoj školskoj godini, ali i puno strpljenja i tolerantnosti u ovo specifično pandemijsko razdoblje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime