Home Vijesti Održana regata Kajak kluba Rab ’83 | Kajak na Rabu ponovo živi punim plućima

Održana regata Kajak kluba Rab ’83 | Kajak na Rabu ponovo živi punim plućima

0
Održana regata Kajak kluba Rab ’83 | Kajak na Rabu ponovo živi punim plućima

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Organizatori ove morske kajakaške regate saveznika su imali i u izuzetno lijepom vremenu, mirnom i toplom moru, pa su se na prekrasnoj šetnici podno Monte Barišići, osim kajakašica i kajakaša, okupili i njihovi brojni roditelji, bake i djedovi. Posebno veseli da je među natjecateljima bilo i polaznika ovogodišnje “Škole kajaka“ kojima je ovo bio prvi službeni nastup na nekom natjecanju.

Rab danas oglas

 

Sve su utrke održane na stazi dugoj 500 metara. U prvoj utrci MK-1, u kategoriji mlađih kadeta najuspješniji je bio Filip Krstinić, drugi je na cilj doveslao Mateo Karnaš, a treći Dominik Milinović. U kategoriji kadeta K-1 prvi na cilj stigao je Lovre Bošnjak, drugi je bio Vito Vidas, a treći Lovro Deželjin.

U utrci mlađih kadetkinja MK-1 pobijedila je Dorotea Faflja, ispred Sunčane Matušan i Leone Pičuljan.

 

 

Uslijedile su dvije utrke u kojoj su nastupili polaznici ovogodišnje “Škole kajaka”, a koji su svoje prve zaveslaje napravili ovoga ljeta.

Na startu se prva našla skupina od 10 djevojčica u kategoriji MK-1, u kojoj je pobjedu odnijela Petra Macolić, ispred Franke Dumičić i Franke Žic, dok je u idućoj utrci, u istoj disciplini, nastupilo 10 dječaka, a najuspješniji među njima bio je David Stojnšek, ispred Sanjina Čargonje i Andrije Peranića.

 

Natjecanje je zaključeno revijalnom utrkom dvosjeda ili MK-2 mixa u kategorijama mlađih kadeta i kadetkinja, u kojoj su suvereno pobijedile Dorotea Faflja i Tea Karnaš, ispred drugoplasiranih Leone Pičuljan i Jane Španjol, te Matea Karnaša i Filipa Krstinića koji su ciljnu ravninu prošli treći.

 

Nakon dva osvojena prva mjesta Dorotea Faflja u zagrljaju ponosne bake Milice

 

Najuspješnija kajakašice regate bila je Dorotea Faflja sa osvojena dva 1. mjesta, a kako doznajemo iz Kluba, sada slijedi kratak period odmaranja, aktivne pauze, igranja i druženja, nakon čega kreću pripreme za iduću natjecateljsku sezonu.

 

U dvorišnom prostoru Doma Kajak kluba „Rab 83“ mladim je rapskim kajakašicama i kajakašima medalje oko vrata stavio osnivač kluba i nekadašnji dugogodišnji trener rapskih kajakaša Ljubomir Pičuljan.

 

I ova je klupska regata pokazala da je kajak kao sport ponovno punim plućima zaživio na otoku Rabu, a nakon male svečanosti podijele medalja uslijedilo je druženje uz hranu i slastice koje su pripremili roditelji – najveći podržavatelji ovog trofejnog rapskog sportskog kolektiva.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime