logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 746
Srijeda, 23 Prosinac 2015 18:32

Blagdansko druženje u Velikoj vijećnici Grada Raba

Napisao/la
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Blagdansko druženje u Velikoj vijećnici Grada Raba Foto: Hrvoje Hodak

Tradicionalno, kako to čine svake godine u ovo predblagdansko vrijeme, Željko Peran, predsjednik Gradskog vijeća i Nikola Grgurić, gradonačelnik Raba, zajednički su organizirali druženje članova Gradskog vijeća i brojnih predstavnika rapskih tvrtki, braniteljskih udruga, obrazovnih, kulturnih i sportskih organizacija, predstavnika crkve i dr.

Okupljene je najprije u ulozi su domaćina pozdravio Željko Peran, predsjednik Gradskog vijeća Raba, iskoristivši priliku čestitati svima Božić i poželjeti im uspješnu Novu 2016. godinu.

Uslijedilo je obraćanje gradonačelnika Nikole Grgurića koji nije mogao skriti svoje zadovoljstvo što se u Vijećnici okupio tako velik i šarolik skup uzvanika i što u ovom predblagdanskom raspoloženju i druženju nikakve stranačke ili ideološke boje nisu važne.

Osvrnuvši ukratko na trenutačno ekonomsko stanje na području Grada Raba, Grgurić je s posebnim zadovoljstvom konstatirao da će vrlo turbulentna 2015., prema svemu sudeći, mimo očekivanja, biti uspješno zaključena, doduše ne s velikim, ali ipak sa suficitom od nekih 350 tisuća kuna. "Proračunom za 2016.", dodao je Grgurić, "planirali smo suficit u iznosu od 2.500.000 kuna."

Raduje i činjenica, dodao je rapski gradonačelnik, što smo obveze Grada Raba s početka godine, koje su iznosile 20.500.000, s današnjim danom (23.12.2015.) sveli na iznos od 11 milijuna kuna. Gradonačelnik je govorio o budućim planovima značajnijih ulaganja za potrebe mladih, u sportske sadržaje, predviđajući da će sljedeći godišnji proračuni Grada Raba biti razvojni. Grgurić je nadalje spomenuo da ga raduje i činjenica što je Grad upravo danas za oko 250 rapskih umirovljenika čiji su iznosi penzija ispod 1.500 kuna, počeo s isplatom Božićnica. Također se prisjetio i ovogodišnjih jubilaraca i ponovo im čestitao – „Imperialu“ i „Rapskoj plovidbi“ 50. obljetnicu postojanja, Psihijatrijskoj bolnici i restoranu „Gožinki“ 60. rođendan, restoranu hotela „Barbat“ Davora Andrića na činjenici da se već godinama nalazi među 10 njaboljih hrvatskih restorana, Brunu Pahljini na ovogodišnjoj tituli najboljeg kuhara na Kvarneru, a Josipu Krstačiću na tituli najboljeg taksiste u Hrvatskoj.

Pročitano 2235 puta

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1