Home Vijesti Blagdansko druženje u Velikoj vijećnici Grada Raba

Blagdansko druženje u Velikoj vijećnici Grada Raba

0
Blagdansko druženje u Velikoj vijećnici Grada Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Okupljene je najprije u ulozi su domaćina pozdravio Željko Peran, predsjednik Gradskog vijeća Raba, iskoristivši priliku čestitati svima Božić i poželjeti im uspješnu Novu 2016. godinu.

Uslijedilo je obraćanje gradonačelnika Nikole Grgurića koji nije mogao skriti svoje zadovoljstvo što se u Vijećnici okupio tako velik i šarolik skup uzvanika i što u ovom predblagdanskom raspoloženju i druženju nikakve stranačke ili ideološke boje nisu važne.

Rab danas oglas

Osvrnuvši ukratko na trenutačno ekonomsko stanje na području Grada Raba, Grgurić je s posebnim zadovoljstvom konstatirao da će vrlo turbulentna 2015., prema svemu sudeći, mimo očekivanja, biti uspješno zaključena, doduše ne s velikim, ali ipak sa suficitom od nekih 350 tisuća kuna. “Proračunom za 2016.”, dodao je Grgurić, “planirali smo suficit u iznosu od 2.500.000 kuna.”

Raduje i činjenica, dodao je rapski gradonačelnik, što smo obveze Grada Raba s početka godine, koje su iznosile 20.500.000, s današnjim danom (23.12.2015.) sveli na iznos od 11 milijuna kuna. Gradonačelnik je govorio o budućim planovima značajnijih ulaganja za potrebe mladih, u sportske sadržaje, predviđajući da će sljedeći godišnji proračuni Grada Raba biti razvojni. Grgurić je nadalje spomenuo da ga raduje i činjenica što je Grad upravo danas za oko 250 rapskih umirovljenika čiji su iznosi penzija ispod 1.500 kuna, počeo s isplatom Božićnica. Također se prisjetio i ovogodišnjih jubilaraca i ponovo im čestitao – „Imperialu“ i „Rapskoj plovidbi“ 50. obljetnicu postojanja, Psihijatrijskoj bolnici i restoranu „Gožinki“ 60. rođendan, restoranu hotela „Barbat“ Davora Andrića na činjenici da se već godinama nalazi među 10 njaboljih hrvatskih restorana, Brunu Pahljini na ovogodišnjoj tituli najboljeg kuhara na Kvarneru, a Josipu Krstačiću na tituli najboljeg taksiste u Hrvatskoj.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime