Home Vijesti Karate klub Rab-Enpi opet je na samom vrhu PGŽ-a!

Karate klub Rab-Enpi opet je na samom vrhu PGŽ-a!

0
Karate klub Rab-Enpi opet je na samom vrhu PGŽ-a!

Foto: RabDanas

{gallery}ENPI 2020{/gallery} 

 

Rab danas oglas

U nedjelju 27. rujna 2020., u sklopu drugog kola županijske karate lige, Karate savez Primorsko-goranske županije je u Atletskoj dvorani Kantrida upriličio proglašenje najuspješnijih natjecatelja i trenera za 2019. godinu, koje se zbog situacije s koronavirusom nije moglo održati u ožujku. Karate klubu Rab-Enpi pripalo je čak 5 priznanja, a laureatima ih je uručio tajnik Karate saveza PGŽ Miroljub Berak.

 

Priznanja za najbolje sportaše dobili su: Alberta Naletina (seniorka – kate), Dorian Fafanđel (junior – kate), Tin Čolić (kadet – kate) i Damjan Bravarić Ćilo (mlađi kadet – kate), dok je njihov trener Zdravko Naletina proglašen najboljim trenerom (kate) u 2019. godini. O kakvoj je koncentraciji izvrsnosti unutar kluba riječ dovoljno kazuje i podatak da je u juniorskoj kategoriji, u konkurenciji s Dorianom Fafanđelom bio i njegov klupski kolega (iz ekipe) Antonio Matušan.

 

Koliko vrijede momci su pokazali već prošle godine nastupivši s reprezentacijom na Prvenstvu Balkana, a nedavno su od izbornika dobili i poziv na pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo za kadete, juniore i U21, koje bi se trebalo održati u Finskoj. Alberta Naletina je ove godine stekla i WKF trenersku licencu (zvanje), koja također nije došla preko noći već ju je zavrijedila svojim nastupima za reprezentaciju, ali i brojnim osvojenim odličjima među kojima je i naslov prvakinje Hrvatske.

– „Dečki treniraju već 9 do 11 godina, a zadnje u prosjeku 4 godine – svakoga dana. Alberta je pak u treninzima već skoro 18 godina, a svemu tomu treba dodati i nebrojene sate putovanja na natjecanja. Uz to, posljednje dvije godine rapski su kadeti-juniori ekipni vice prvaci države. Njihov odnos prema treninzima i radu svakako je pomogao da danas budu izvrsni učenici rapske srednje škole, a Alberta upravo upisuje petu godinu fakulteta u Zagrebu“, kazao nam je trener Zdravko Naletina.

 

Rapski karatisti nisu oskudijevali s treninzima, turnirima, medaljama u 2019. godini, a ova su priznanja samo još jedan dokaz da se sav uloženi trud isplatio. Upravo iz razloga što je riječ o mladim sportašima čiji su rezultati plod predanog rada i njihove posvećenosti treninzima, Rab mora biti ponosan na njihove uspjehe.


Čestitamo svima i želimo im ovakvu ili još uspješniju 2020. godinu!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime