logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 02 Listopad 2020 09:42

Razgovor na temu „Sjećanje na fašistički logor Kampor na Rabu – razgovor sa svjedocima vremena” | (sub.) 03.10.2020. u 10.30h

Napisao/la Udruga antifašista Raba
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U Gradskoj knjižnici u Rabu će se u subotu 3. listopada 2020., s početkom u 10:30 sati, održati razgovor na temu „Sjećanje na fašistički logor Kampor na Rabu – razgovor sa svjedocima vremena” posvećen uspomenama svjedoka internacije, njihove djece, unuka i drugih zainteresiranih za kontakte sa internircima.

 

Ovaj razgovor organizira Udruga antifašista Raba, Pučko otvoreno učilište Rab i Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću, a u slučaju većeg odaziva nakon obilaska izložbe, sudionici će se preseliti u predvorje Kino dvorane, poštujući epidemiološke mjere.

 

Izložbu „Posljednji svjedoci“, koja se do 3. listopada 2020. godine može razgledati u Gradskoj knjižnici Rab, otvara fotografija Mimi Perc, rođene Vesel (1925, Loški potok) koja je kao partizanka uhićena u Kočevskom rogu i internirana na Rab. Uz njezin portret na fotografiji se može uočiti i torbica, sašivena od ukradenog šatorskog platna, kao i vezeni ručni rad s potpisima suradnica iz šivaonice, izvezen od niti dobivenih od lokalnih žena. Jesu li to bile mještanke Kampora ili Raba? Ako su u vašoj obitelji spominjali neki drugi oblik komunikacije ili podrške internircima, pozvani ste da dođete na razgovor kako bi ta sjećanja sačuvali za mlade generacije, poručuju iz Udruge antifašista Raba.

Pročitano 1066 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1