logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 09 Listopad 2020 23:53

Lopar u znaku "Tjedna zdravlja" provedenog u sklopu projekta "Od prevencije do zdravlja“

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Lopar u znaku "Tjedna zdravlja" provedenog u sklopu projekta "Od prevencije do zdravlja“ Foto: Općina Lopar

 Protekli je tjedan u Loparu bio u znaku prevencije i zdravlja. U sklopu europskog projekta „Od prevencije do zdravlja“ održan je Tjedan zdravlja i akcija „Postanite i ostanite nepušač“, odnosno niz edukativnih i javnozdravstvenih akcija.

 

Stručnjaci iz Specijalne bolnice Medico održali supočetkom tjedna edukativni seminar Prevencijom do zdravih pluća. Svim sudionicima omogućen je i koristan pregled - spirometrija, a u srijedu su Patronažna služba Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Rab, djelatnici Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko- goranske županije i Crveni Križ Rab mjerili krvni tlak i šećer u krvi. Posebno zanimljivo i poučno bilo je u srijedu na radionici crtanja fraktala pod vodstvom Društva za istraživanje i potporu (DIP).

Petak je bio rezerviran za sportsko-rekreativno druženje u prijepodnevnim satima. Oko 30 prijavljenih bilo je u šetnji po vodstvom Planinarskog društva Kamenjak Rab od startne pozicije kod Ureda Turističke zajednice Lopar, preko Matahlića do Podšila, Sahare, Zastolca i prema Paparovima natrag do cilja.

 

Sve je prošlo u najboljem redu i prema očekivanjima organizatora. Svi programi održani su uz strogo poštivanje epidemioloških mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i nacionalnog stožera civilne zaštite.

„Obzirom na ograničeni broj sudionika i aktualnu situaciju s koronavirusom, zadovoljni smo i odazivom na događanja koja smo organizirali u 'Tjednu zdravlja' u sklopu europskog projekta 'Od prevencije do zdravlja'. Koristimo priliku zahvaliti svima koji su nam se pridružili te najaviti nastavak aktivnosti koje planiramo organizirati na proljeće sljedeće godine“, poručuju iz Općine Lopar.

 

Projekt „Od prevencije do zdravlja“ prije gotovo godinu dana uspješno je prijavila Općina Viškovo i kao partnera uključila Općinu Lopar. Opći cilj projekta je povećanje znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti na području Općine Lopar i Viškovo. Specifični cilj projekta je promicanje zdravih navika i zdravlja i/ili povećanje znanja i svijesti stanovnika o važnosti prevencije bolesti. Za provođenje navedenih projektnih aktivnosti odobreno je stopostotno financiranje iz Europskog socijalnog fonda u okviru Prioritetne osi 2, Investicijskog prioriteta 9.iv, Specifičnog cilja 9.iv.1 Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014-2020.

Pročitano 2499 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1