Home Vijesti Početak suradnje “Francka” i Ugostiteljske škole Markantuna de Dominisa Rab

Početak suradnje “Francka” i Ugostiteljske škole Markantuna de Dominisa Rab

0
Početak suradnje “Francka” i Ugostiteljske škole Markantuna de Dominisa Rab

Foto: RabDanas

 

Glavna tema ovog sastanka bila je partnerstvo „Francka“ kao vodeće tvrtke za proizvodnju kave u Republici Hrvatskoj i SŠ Markantuna de Dominisa Rab, pri čemu je „Franck“, na inicijativu gospodina Penda, školi ustupio na korištenje svoj aparat za espresso kavu. Cilj ove inicijative jest promicanje kulture ispijanja kave i bolje i uspješnije obrazovanje rapskih učenika, a u tu svrhu tvrtka „Franck“ spremna je pružati potrebnu pomoć i svojevoljno omogućiti rast interesa mladih ugostitelja u suradnji s Cehom ugostitelja grada Raba.

Rab danas oglas

 

Također, jedna od tema sastanka bila je i problem nedostatka stručnog kadra u ugostiteljskom sektoru, pa tako i potreba razvijanja što bolje suradnje između Ugostiteljske škole Markantuna de Domionisa Rab i lokalnog Ceha ugostitelja kako bi zajedno nastojali doprinijeti razvoju ugostiteljstva i ugostiteljske struke na otoku.

 

Ako bude mogućnosti, rapska će škola rado otvoriti svoja vrata budućim suradnjama. Prvotno bi, između ostalog, u planu bilo realizirati seminar o kavi za učenike i ugostitelje otoka Raba, kojeg bi vodio jedan od renomiranih hrvatskih barista, no realizacija takvog seminara sada ipak ovisi o aktualnoj situaciji s Covidom-19.

 

Ravnateljica Bišić zahvalila je na ovoj suradnji i promicanju rapske Srednje škole Markantuna de Dominisa Rab, čiji se učenici, zahvaljujući upravo ovakvim nastojanjima, s pravom nadaju sve boljoj suradnji i budućim projektima koje ova škola svakako zaslužuje.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime