Home Vijesti Od 5.11.2020. do danas utvrđeno ukupno šesnaest novih slučajeva oboljenja COVID-19 na otoku Rabu

Od 5.11.2020. do danas utvrđeno ukupno šesnaest novih slučajeva oboljenja COVID-19 na otoku Rabu

0
Od 5.11.2020. do danas utvrđeno ukupno šesnaest novih slučajeva oboljenja COVID-19 na otoku Rabu

Foto: RabDanas

 

Kod svih su, kao i u prethodnim slučajevima, provedene sve potrebne epidemiološke mjere kako bi se otkrili mogući zaraženi kontakti i spriječilo daljnje širenje bolesti. Svi bliski kontakti su pod epidemiološkom obradom te se prate u samoizolaciji, dok su svi oboljeli na liječenju u kući i imaju blažu kliničku sliku.

Rab danas oglas

 

Epidemiološka situacija na otoku Rabu se u odnosu na prošli tjedan pogoršala. Premda je ona u usporedbi s brojkama u ostalim gradovima i općinama naše županije, ipak nešto povoljnija, to ni u kojem slučaju ne znači da je vrijeme za bilo kakvo opuštanje. Naprotiv, ono što je danas u nekom „dalekom“ gradu već sutra se može pojaviti u našem susjedstvu ili, još bliže, u našim domovima ili tvrtkama. Da je to tako, pokazuju nam to i ovotjedne brojke.

 

Stoga pozivamo svakog tko ima izražen neki od simptoma bolesti da se obavezno telefonski javi svom liječniku, a pozivamo i onaj manji dio populacije koji negira opasnost od bolesti i ne pridržava se propisanih epidemioloških mjera, da se svojim pristupom i ponašanjem prikloni velikoj većini naših sugrađana koji odgovornim ponašanjem doprinose održavanju još uvijek relativno dobre epidemiološke situacije na otoku.

 

U Rabu 12.11.2020.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime