Home Vijesti Priopćenje sa sjednice SCZ Grada Raba | Doneseni zaključci koji će se početi primjenjivati od srijede 18. 11. 2020.

Priopćenje sa sjednice SCZ Grada Raba | Doneseni zaključci koji će se početi primjenjivati od srijede 18. 11. 2020.

0
Priopćenje sa sjednice SCZ Grada Raba | Doneseni zaključci koji će se početi primjenjivati od srijede 18. 11. 2020.

Foto: RabDanas

 

1. Odgađaju se svi javni, društveni, kulturni i sportski (treninzi, utakmice,…) događaji, te se zabranjuje njihovo održavanje.

Rab danas oglas

2. Zabranjuju se sve vrste okupljanja u prostorijama mjesnih odbora, udruga, klubova i društava.

3. Daje se preporuka starijim osobama i kroničnim bolesnicima da izbjegavaju mjesta na kojim se okuplja veći broj ljudi.

4. Daje se preporuka da se maske za lice, gdje nije moguće održavanje fizičkog razmaka od najmanje 1,5 m, koriste i na otvorenim prostorima.

5. Daje se preporuka da se pogrebi obavljaju samo u prisustvu najuže obitelji.

6. Daje se preporuka trgovačkim društvima, ustanovama i službama da tamo gdje je to moguće ograniče rad sa strankama, a komunikaciju obavljaju bez neposrednog kontakta (telefonski, e-poštom i sl.) 

7. Rad Gradske knjižnice bit će organiziran bez ulaska korisnika u prostor knjižnice, u skladu s Uputama za korisnike koji su dostupni na mrežnoj stranici www.gk-rab.hr.

 

Nadalje, Stožer poziva građane na suradnju i pridržavanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Posebno se to odnosi na temeljne preporuke u vidu održavanja fizičkog razmaka, dezinfekcije i pranja ruku, izbjegavanja rukovanja te nošenja maski za lice u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja javna ili gospodarska djelatnost.

 

Stožer civilne zaštite Grada Raba | Načelnik: Denis Deželjin

U Rabu 17.11.2020.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime