logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Utorak, 17 Studeni 2020 17:19

Priopćenje sa sjednice SCZ Grada Raba | Doneseni zaključci koji će se početi primjenjivati od srijede 18. 11. 2020.

Napisao/la SCZ Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

S obzirom na povećanje broja oboljelih na području Grada Raba i izražen trend širenja bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Grada Raba je na sjednici održanoj 17.11.2020. godine donio slijedeće zaključke, koji će se početi primjenjivati od 18. studenog 2020. godine i bit će na snazi kroz slijedeća dva tjedna, s mogućnošću produljenja ukoliko se trenutna epidemiološka situacija ne popravi.

 

1. Odgađaju se svi javni, društveni, kulturni i sportski (treninzi, utakmice,…) događaji, te se zabranjuje njihovo održavanje.

2. Zabranjuju se sve vrste okupljanja u prostorijama mjesnih odbora, udruga, klubova i društava.

3. Daje se preporuka starijim osobama i kroničnim bolesnicima da izbjegavaju mjesta na kojim se okuplja veći broj ljudi.

4. Daje se preporuka da se maske za lice, gdje nije moguće održavanje fizičkog razmaka od najmanje 1,5 m, koriste i na otvorenim prostorima.

5. Daje se preporuka da se pogrebi obavljaju samo u prisustvu najuže obitelji.

6. Daje se preporuka trgovačkim društvima, ustanovama i službama da tamo gdje je to moguće ograniče rad sa strankama, a komunikaciju obavljaju bez neposrednog kontakta (telefonski, e-poštom i sl.) 

7. Rad Gradske knjižnice bit će organiziran bez ulaska korisnika u prostor knjižnice, u skladu s Uputama za korisnike koji su dostupni na mrežnoj stranici www.gk-rab.hr.

 

Nadalje, Stožer poziva građane na suradnju i pridržavanje preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Posebno se to odnosi na temeljne preporuke u vidu održavanja fizičkog razmaka, dezinfekcije i pranja ruku, izbjegavanja rukovanja te nošenja maski za lice u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavlja javna ili gospodarska djelatnost.

 

Stožer civilne zaštite Grada Raba | Načelnik: Denis Deželjin

U Rabu 17.11.2020.

Pročitano 6527 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1