logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Subota, 28 Studeni 2020 20:11

U godini "nove normalnosti" po svemu drugačiji Advent na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(12 glasa/-ova)
U godini "nove normalnosti" po svemu drugačiji Advent na Rabu Foto: Hrvoje Hodak & POU Rab

Unatoč izostanku uobičajenih gužvi i većih okupljanja, večeras u 19 sati simbolično su upaljene ukrasne lampice na okićenom božićnom boru usred Trga Municipium Arba. Zbog proglašenih epidemioloških mjera izostala su sva ceremonijalna otvaranja i pozivanja na okupljanja, no svemu unatoč, za one koji žele doći do grada i osjetiti djelić božićne atmosfere, pripremljen je određeni program.

 

Unatoč praznim terasama zatvorenih kafića, opustjelim trgovima bez žamora ljudi, bez koncerata, klizališta, adventskih kućica, mirisa šulčića i kuhanog vina, grad su i ove godine u adventsko ruho odjenuli djelatnici komunalnog poduzeća Dundovo d.o.o..

 

 

Tim iz Pučkog otvorenog učilišta Rab, pod kreativnim vodstvom Nives Gvačić, vješto je sam izradio figuru Grincha postavivši je tik do bora, a velike zahvale na pomoći organizatori su uputili Dominiku Jaški i poduzeću M.V.M. d.o.o..

Da Božić na Rabu ipak ne bude "ukraden" Rabljanima je za početak na "Bobotinama" ponuđena izložba fotografija s nekoliko prijašnjih rapskih advenata u režiji fotografa Ive Šubića i Petra Lupića, a u Ulici Stjepana Radića realizirana je i izložba cca 250 likovnih radova djece iz Dječjeg vrtića Pahuljica pod nazivom "Želim".

 

Pročitano 6051 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1