logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 23 Prosinac 2020 13:03

Božićno-novogodišnja čestitka gradonačelnika Raba Nikole Grgurića

Napisao/la Nikola Grgurić, gradonačelnik
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Božićno-novogodišnja čestitka gradonačelnika Raba Nikole Grgurića Foto: Ivo Šubić

Drage Rabljanke i Rabljani, sugrađanke i sugrađani, prosinac je vrijeme veselja, radosti, obitelji i vjere, ali i posljednja stepenica ulaska u novu godinu koja nosi nove nade i nove ciljeve.

 

2020. je godina obilježena prvenstveno borbom protiv pošasti 21. stoljeća – koronavirusa i posljedičnih kriza, a napori da se zaštiti zdravlje i životi ljudi i dalje traju punim intenzitetom. Teret odgovornosti pao je na leđa svakoga od nas. Koliko god nas je distancirao, ovaj nas je virus ujedno ujedinio u zajedničkoj odgovornosti. Istim tim putem, putem odgovornosti i empatije moramo nastaviti i u ovo blagdansko vrijeme.

 

Najljepši otočni advent koji je prethodnih godina našem gradu udahnuo život i radost, koji je okupljao ljude nudeći poseban doživljaj zajedništva i tradicije ove će godine plijeniti pažnju samo svojim blagdanskim ruhom. Obiteljska šetnja osvjetljenim i ukrašenim ulicama, trgovima i parkovima uz jaslice i adventski vijenac, fotografije s prethodnih advenata nanizane duž stoljetnih Bobotina i veseli crteži vrtićara s porukom „Želim“ koji vijore s ulice S. Radića, podsjetnik su na ljepša vremena.

Stoga veliko hvala upućujem svima koji su pridonijeli stvaranju božićnog duha u našem gradu, kao i svima onima koji su dosadašnjih godina svojom angažiranošću, s puno truda i ljubavi nesebično davali svoj doprinos u stvaranju Najljepšeg otočnog adventa, ali i onima koji su upravo u našem adventu pronašli svoj mir i radost. To i jest bit Božića. Vjera u život, u dobro koje nas okružuje, vjera u ljude. Stoga Vas pozivam da ove godine dočekamo rođenje Krista u miru, otvorenog srca, a u novu godinu uđemo mudriji i jači, poučeni proživljenim iskustvom.

 

S tim mislima i željama od srca Vam želim blagoslovljen Božić, a nova 2021. godina neka bude u znaku zdravlja, sreće i uspjeha!

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić

Pročitano 719 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1