Home Vijesti Zagledajmo se ovih dana u jaslice – crkva sv. Ilije u Mundanijama

Zagledajmo se ovih dana u jaslice – crkva sv. Ilije u Mundanijama

0
Zagledajmo se ovih dana u jaslice –  crkva sv. Ilije u Mundanijama

Foto: RabDanas

 

Kako nas je svih sputala epidemija i ograničila druženja, odlučila sam samostalno započeti projekt. Prve figurice koje sam napravila bile su simboli mira, dvije bijele golubice i tako je krenulo. Crtanje, mjerenje, rezuckanje, lijepljenje, bojanje i malo po malo, vizija je dobivala svoje lice.

Rab danas oglas

Zagledati se u jaslice znači otkrivati beskrajnu ljubav koja nam je darovana, a gradeći ih, Dolores je spoznala i svoje darove za koje nije znala da ih je već primila.

 

Ovaj predivan uradak njezin je nesebičan dar, darovan s iskrenom radošću i ljubavlju koja se dijeljenjem umnažala i druge potakla na djelovanje. Zato ove jaslice nisu tek tradicionalni ukras.

 

Zagledamo li se u njih srcem, nude nam toliko potreban, novi pogled na stvari oko nas i nas same koji smo ništa bez Ljubavi. A o tijeku radova do konačnog izgleda novih jaslica rado nam je kazala Dolores:

-“Želja za novim jaslicama u našoj župnoj crkvi sv. Ilije već dugo čeka u našim srcima. Trebalo je samo malo hrabrosti da krenemo s realizacijom, jer je svaka od nas imala svoju viziju kako i od čega ih uopće napraviti. Prekrasne velike figure svete Obitelji, te tri kralja i pastira koje imamo od prije, diktirale su veličinu kojom treba započeti i sve zamišljeno nekako stisnuti u taj mali prostor ispred oltara. Kako nas je svih sputala epidemija i ograničila druženja, odlučila sam samostalno započeti projekt. Prve figurice koje sam napravila bile su simboli mira, dvije bijele golubice i tako je krenulo. Crtanje, mjerenje, rezuckanje, lijepljenje, bojanje i malo po malo, vizija je dobivala svoje lice. Na jesen, čim je to bilo moguće, naša radionica se ponovno okupila u manjem broju, naravno uz sve mjere opreza. Kako je većinom sve bilo na pola gotovo, zamolila sam svoju ekipu da mi pomogne završiti započeto. Htjela sam ipak da to bude naš zajednički rad. Oduševljeno su prionule poslu i radionica je ponovno prštila od veselja.

Raditi nešto lijepo i korisno u ovo depresivno vrijeme, svima nam je dizalo raspoloženje, pa makar i pod maskama! Na žalost, ponovno smo morale prekinuti zajedničko druženje i nastaviti u svojim kućnim radionicama. I eto, plod našeg truda je konačno tu gdje mu je i mjesto, u našoj crkvi. Nadam se da će ove jaslice donijeti puno radosti drugima baš kao što je i nama dok smo ih s ljubavlju izrađivale! Hvala od srca na velikoj pomoći mojoj ekipi iz Radionice Mundanije jer bez njih ovo još ne bi bilo gotovo. Priča tu ne završava jer je ostalo još puno ideja i za slijedeću godinu!

Svima želimo radostan i blagoslovljen Božić!”

 

Napisala: Brankica Pahljina

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime