Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 06 Siječanj 2021 16:12

Na Rabu trenutno 26 oboljelih osoba od COVID-19, u samoizolaciji 77 osoba

Napisao/la Stožera civilne zaštite Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na području otoka Raba u protekla dva dana je zabilježeno 6 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa na otoku trenutno imamo 26 osoba oboljelih od COVID-19.

 

U proteklih tjedan dana uzeto je 79 briseva nazofarinksa u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na svim dosad obrađenim uzorcima utvrđeno je 7 novih slučaja oboljenja koji se prate u izolaciji. U samoizolaciji se trenutno prati 77 osoba u bliskom kontaktu s oboljelima.

 

Doprinos smanjenju porasta broja oboljelih možemo dati pridržavanjem i poštivanjem propisanih epidemioloških mjera. Svi smo pozvani izbjegavati nepotrebne bliske kontakte, a u slučaju pojave simptoma bolesti obavezno se telefonski konzultirati s odabranim liječnikom te ostati u samoizolaciji i poštivati preporuke epidemiologa.

 

U cilju zaštite najizloženijih skupina, na Rabu je u tijeku I. faza cijepljenja protiv bolesti COVID-19 temeljem provedbenog Plana Ministarstva zdravstva u Hrvatskoj.

 

U Rabu 6.1.2021.

Pročitano 1222 puta