Home Vijesti Postavljena nova sigurnosna signalizacija | Ulaganja u svrhu sigurnijeg prometovanja na području grada Raba

Postavljena nova sigurnosna signalizacija | Ulaganja u svrhu sigurnijeg prometovanja na području grada Raba

0
Postavljena nova sigurnosna signalizacija | Ulaganja u svrhu sigurnijeg prometovanja na području grada Raba

Foto: RabDanas

 

U sklopu redovitih ulaganja u sigurnost prometa na području grada Raba, na procijenjenim potencijalno opasnim lokacijama postavljena je sigurnosna signalizacija.

Rab danas oglas

 

Na dijelu županijske ceste ŽC5139, dionica Rab – Banjol, te na dijelu državne ceste D105 u naselju Mundanije, postavljena je prometna signalizacija za smirenje prometa sa po dva radara na svakoj lokaciji, dok su kod matične škole te škola u Banjolu, Barbatu i Mundanijama postavljeni solarni pokazivači pješačkog prijelaza (bljeskalice), njih ukupno osam.

 

Postavljena je i zaštitna čelična odbojna ograda dužine 142 m na cesti za Kamemjak (Tinjaroša), a s ulaganjima ovakvog tipa u svrhu sigurnijeg prometovanja nastavit će se i u 2021. godini.

 

Sanacija, koja uključuje nabavu i ugradnju sigurnosne opreme cesta, sufinancirana je sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske. Ministarstvo unutarnjih poslova RH sufinanciralo je troškove radova iznosom od 184.872,00 kuna, dok je ostatak troškova financirao Grad Rab kao nositelj investitorskih poslova i koordinator radova.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime