logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 13 Siječanj 2021 12:49

Potpisan prvi Kolektivni ugovor za djelatnike Dječjeg vrtića „Pahuljica“

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Prošlog je tjedna potpisivanjem Kolektivnog ugovora za zaposlenike Dječjeg vrtića „Pahuljica“ uspješno završen proces kolektivnog pregovaranja između Grada Raba i Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske te Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.

 

Moglo bi se reći da je riječ o povijesnom trenutku za djelatnike „Pahuljice“ budući da je ovo njihov prvi Kolektivni ugovor, a nakon pregovora koji su se temeljili na korektnoj suradnji i socijalnom dijalogu, unatoč otežanim uvjetima prouzrokovanim pandemijom koronavirusa, njegovo potpisivanje rezultiralo je zadovoljstvom obiju strana.

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić zahvalio se prisutnim predstavnicama sindikata, supotpisnicama Ugovora Barbari Matahlija i Zdenki Pećarina, kao i predsjednici pregovaračkog odbora Sindikata Božici Žilić, na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali u ovom vremenu neizvjesnosti, kada nam svaki novi dan nosi nove neočekivane situacije i prioritete.

 

Božica Žilić, ujedno predsjednica Sindikata obrazovanja, medija i kulture uputila je ovom prigodom gradonačelniku i pregovaračkom Odboru Grada Raba pismo zahvale: „Potpisani Kolektivni ugovor s obzirom na trenutak i vrijeme u kojem se nalazimo, krizu s kojom smo svi bili suočeni i koja na žalost još traje, predstavlja značajan uspjeh kojim je radnicima DV „Pahuljica“ osigurano poboljšanje materijalnih prava, posebno vidljivo kroz povećanje plaća te određenih dodataka. U ime pregovaračkog odbora Sindikata zahvaljujem se članovima pregovaračkog tima Grada Raba, posebno gradonačelniku i njegovim suradnicima", napisala je Žilić.

 

„Ispred Grada Raba kao osnivača, mogu potvrditi zadovoljstvo zbog uspješnog pregovaranja sa sindikatima koje je rezultiralo garantiranjem određenih, zasluženih prava za njihove djelatnike. Neupitna je važnost postojanja odgojno-obrazovne ustanove za svaku zajednicu i održavanje kvalitete rada njezinih djelatnika na nivou. Ovaj je Kolektivni ugovor istovremeno prikaz odgovornosti, razumijevanja i zajedničkog racionalnog pristupa obiju strana, te ujedno čvrsti temelj za nastavak suradnje i pregovora u korist pregovaračkih strana, te posljedično cijele zajednice“, poručio je u svojem obraćanju gradonačelnik Grgurić.

Pročitano 1000 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1