logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 17 Siječanj 2021 16:15

Neočekivana pomoć lovaca iz LD „Golub“ Kampor-Rab lovcima i mještanima Sela kod Siska

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Neočekivana pomoć lovaca iz LD „Golub“ Kampor-Rab lovcima i mještanima Sela kod Siska Foto: redakcija 01portal.hr

Vijest objavljenja 11. siječnja na stranicama 01portala s naslovom "Lovci iz Sela kod Siska imaju braću u Primorju", donosi priču o neobičnoj i neočekivanoj pomoći koja je stigla s otoka Raba lovcima i mještanima mjesta Sela u Sisačko-moslavačkoj županiji, koje je također teško stradalo u razornom potresu.

 

Da se ljudi poznaju i dokazuju u nevolji, i da nevolja stvori braću među ljudima, najbolje dokazuju lovci iz LD „Golub“ Kampor-Rab koji su svojim kolegama iz LD "Kuna", odmah nakon potresa, s dva velika kombija osobno dopremili humanitarnu pomoć s najnužnijim potrepštinama, navodi gospodin Boris Ćavar u svojoj objavi. Njihove obitelji su za kratko vrijeme skupile najpotrebnije za stradale. Rabljani su predali pomoć, malo se okrijepili, a onda su se uz pozdrav vratili na svoj otok, poručivši da će opet doći, ako zatreba…

- Nismo poznavali te ljude, osim što se jedan naš bivši član odselio iz Sela na otok Rab i sjetio se zavičaja kada je najpotrebnije, zato zahvaljujemo lovcima s Raba i njihovim obiteljima koji su skupili i dopremili humanitarnu pomoć - kazao Igor Martinić, predsjednik LU Kuna Sela.

 

Inače, lovci iz Sela imaju svoju staru lovačku kuću u šumi u Farkaševcu, a do nje moraju proći kroz tri lovišta. Tu kuću je razorni potres dobro oštetio. Sada se čekaju statičari, a izgledno je da će se morati rušiti. No, nedaleko od Sela, u naselju Odra, lovci su dragovoljnim radom i vlastitim sredstvima izgradili novu lovačku kuću. Ta kuća je dobro građena i nije oštećena u potresu. Ondje su lovci smjestili humanitarnu pomoć s Raba i naravno dijelili ju svim onima kojima je potrebna. Lovačka kuća je postala skladište u nevolji, a lovci su pomagali nevoljnike svakodnevno.

"Kada se sve smiri oko potresa, u toj novoj lovačkoj kući, sada skladištu, lovci iz Sela dočekat će braću lovce s Raba. Jer došli su „Kada je zatribalo…", piše na kraju objave.

Pročitano 1672 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1