Home Vijesti Neočekivana pomoć lovaca iz LD „Golub“ Kampor-Rab lovcima i mještanima Sela kod Siska

Neočekivana pomoć lovaca iz LD „Golub“ Kampor-Rab lovcima i mještanima Sela kod Siska

0
Neočekivana pomoć lovaca iz LD „Golub“ Kampor-Rab lovcima i mještanima Sela kod Siska

Foto: Foto: redakcija 01portal.hr

 

Da se ljudi poznaju i dokazuju u nevolji, i da nevolja stvori braću među ljudima, najbolje dokazuju lovci iz LD „Golub“ Kampor-Rab koji su svojim kolegama iz LD “Kuna”, odmah nakon potresa, s dva velika kombija osobno dopremili humanitarnu pomoć s najnužnijim potrepštinama, navodi gospodin Boris Ćavar u svojoj objavi. Njihove obitelji su za kratko vrijeme skupile najpotrebnije za stradale. Rabljani su predali pomoć, malo se okrijepili, a onda su se uz pozdrav vratili na svoj otok, poručivši da će opet doći, ako zatreba…

Rab danas oglas

– Nismo poznavali te ljude, osim što se jedan naš bivši član odselio iz Sela na otok Rab i sjetio se zavičaja kada je najpotrebnije, zato zahvaljujemo lovcima s Raba i njihovim obiteljima koji su skupili i dopremili humanitarnu pomoć – kazao Igor Martinić, predsjednik LU Kuna Sela.

 

Inače, lovci iz Sela imaju svoju staru lovačku kuću u šumi u Farkaševcu, a do nje moraju proći kroz tri lovišta. Tu kuću je razorni potres dobro oštetio. Sada se čekaju statičari, a izgledno je da će se morati rušiti. No, nedaleko od Sela, u naselju Odra, lovci su dragovoljnim radom i vlastitim sredstvima izgradili novu lovačku kuću. Ta kuća je dobro građena i nije oštećena u potresu. Ondje su lovci smjestili humanitarnu pomoć s Raba i naravno dijelili ju svim onima kojima je potrebna. Lovačka kuća je postala skladište u nevolji, a lovci su pomagali nevoljnike svakodnevno.

“Kada se sve smiri oko potresa, u toj novoj lovačkoj kući, sada skladištu, lovci iz Sela dočekat će braću lovce s Raba. Jer došli su „Kada je zatribalo…”, piše na kraju objave.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime