logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 17 Siječanj 2021 16:36

U Loparu realizirana nabava komunalne opreme za gospodarenje otpadom u vrijednosti od ukupno 416.073,75 kuna

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Općina Lopar u suradnji s komunalnim društvom Lopar Vrutak d.o.o., a uz financijsku pomoć Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, nabavila je komunalnu opremu za gospodarenje otpadom u vrijednosti od ukupno 416.073,75 kuna.

 

Na objavljeni Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Općina Lopar je u ostavljenom roku dostavila svoju prijavu s namjerom nabave polupodzemnog kontejnera za odvojeno prikupljanje papira i kartona, više od stotinu spremnika za kompostiranje, deset kontejnera za PET ambalažu i stroja za usitnjavanje biljnih ostataka.

 

Fond je prijavu prihvatio i ugovorno se obvezao sufinancirati nabavu sredstvima pomoći u iznosu do 249.644,25 kuna, što čini 60% troškova nabave predmetne komunalne opreme. Nabava je u potpunosti realizirana, na najveće zadovoljstvo krajnjih korisnika.

 

Komunalno društvo dijeli kompostere domaćinstvima bez naknade, a kompostiranjem korisnici ostvaruju popust na cijenu obavezne minimalne javne usluge od 8% (u praksi to znači jedna fiksna naknada godišnje manje) i priskrbljuju sebi ekološki kompost s kontroliranim sastavnicama.

 

Pročitano 1000 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1