logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 10 Veljača 2021 06:59

Neumorni volonteri GDCK Rab nastavljaju pomagati u Hrvatskoj Kostajnici, a projekt "Zaželi" predstavlja prekretnicu za Društvo

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Neumorni volonteri GDCK Rab nastavljaju pomagati u Hrvatskoj Kostajnici, a projekt "Zaželi" predstavlja prekretnicu za Društvo Foto: GDCK Rab

Premda je u Gradskom društvu Crvenog križa Rab uvijek živahno, tijekom proteklih mjesec dana svjetla u njihovim prostorijama gasila su se tek na par sati dnevno. Kraj 2020. godine dočekali su provodeći jednu od najvećih humanitarnih akcija u organizaciji Društva, u kojoj je kroz svega 5 dana prikupljeno 14 tona potrepština za stradale u potresom pogođenom području, a čija je vrijednost prelazila 230.000 kuna.

 

Timovi operativaca rapskog Crvenog križa i dalje se izmjenjuju u Hrvatskoj Kostajnici, a njihova prisutnost među onima kojima je pomoć najpotrebnija niti jednog trenutka nije došla u pitanje.

- „Poslali smo dva konvoja s prikupljenim stvarima za Hrvatsku Kostajnicu, te ubrzo nakon njih i 8 volontera koji su odradili ukupno 15 dana na terenu razvažajući tople obroke, pakete hrane, higijenskih potrepština, slatkiša i hrane za kućne ljubimce, te pružali psihosocijalnu podršku“, kazao nam ravnatelj GDCK Rab, Ivo Kordić.

 

Uza sve navedeno Gradskom društvu Crvenog križa Rab odobren je i projekt „Zaželi - program zapošljavanja žena, faza II“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda i preko kojeg je Društvu odobreno povlačenje 740.166,00 kuna iz EU.

- „Po odobrenom projektu u 10 dana smo uspjeli raspisati natječaj i zaposliti 8 žena koje se brinu za 60 korisnika, te jednog administratora. Za nas kao malo društvo ovo zasigurno predstavlja prekretnicu. Mi ćemo se i dalje truditi pružati maksimum u našoj zajednici, a po potrebi i mogućnostima uskakati u pomoć i van našeg otoka“, poručio je Kordić i dodao: „Želio bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se svima koji su nas podržali do sada, a posebice tijekom proteklog mjeseca, te bi istaknuo sljedeće rapske institucije, tvrtke i udruge: Grad Rab, Torcida Rab, Udruga Komin, ŠRK Dolin, DPH Rab, DVD Lopar, U.O. Lučica, Cvjećarna Murtela, Restoran Galeb, Autprijevoz Danijel Krstinić, Pekara Farina, Autoservis Nane, Vilma, Sidro, Tehnobiro, Restoran Melita, Arba Raiders, Mali Palit d.o.o.“

Pročitano 1370 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1