logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 10 Veljača 2021 14:17

Pogoršanje epidemiološke situacije | Na Rabu trenutno 28 oboljelih od bolesti COVID-19

Napisao/la Stožer civilne zaštite Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(8 glasa/-ova)

Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Raba, na području otoka Raba u proteklih tjedan dana uzeto je 132 briseva u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na svim obrađenim uzorcima utvrđena su 24 nova slučaja oboljenja, svi s blažom kliničkom slikom. Pored toga, kod dvije osobe je bolest utvrđena brzim antigenskim testiranjem. Svi oni se nalaze u izolaciji, a trenutno je na Rabu ukupno 28 oboljelih od bolesti COVID-19. U samoizolaciji se trenutno prati 235 osoba.

 

Završena prioritetna faza cijepljenja

Temeljem provedbenog Plana Ministarstva zdravstva tijekom ovog tjedna na Rabu je završena prioritetna faza cijepljenja 288 osoba, drugom dozom Pfizer-BioNTech cjepiva.

 

Zbog evidentnog pogoršanja epidemiološke situacije, iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite upozoravaju na nužnost strogog pridržavanja svih epidemioloških mjera. U tom smislu, posebno kroz slijedeća dva do tri tjedna, važno je izbjegavati okupljanja izvan kruga obitelji te održavati propisani fizički razmak na otvorenom i u zatvorenom uz obveznu uporabu zaštitnih maski i izbjegavati putovanja, osim u slučaju neodgodivih potreba. U slučaju pojave simptoma bolesti obavezno se telefonski javite odabranom liječniku, ostanite u samoizolaciji i pridržavajte se preporuka epidemiologa.

 

Pred nama je izuzetno zahtjevno vrijeme u kojem, u cilju zaštite svog zdravlja, zdravlja svojih obitelji i svih sugrađana, trebamo zajednički djelovati kako bi se, na dobrobit čitave zajednice, poboljšala epidemiološka situacija i zaštitio javnozdravstveni interes.

 

U Rabu 10.2.2021.

Pročitano 2798 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1