logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 28 Veljača 2021 20:57

Križni put od crkve sv. Križa do crkve sv. Franje na gradskom groblju

Napisao/la Josip Badurina
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Križni put od crkve sv. Križa do crkve sv. Franje na gradskom groblju Foto: Josip Badurina

U poslijepodnevnim satima druge korizmene nedjelje održan je križni put u kojem su se vjernici okupili kako bi proživjeli Isusovu muku uz stihove pjesme „Stala plačuć tužna mati“, te uz molitvu prožetu ljubavlju i milošću prema Isusu Kristu.

 

Krenuvši putevima Isusove muke vjernici su okupljeni kod crkve sv. Križa krenuli ulicom te parkom „Komrčar“ do krajnjeg odredišta, crkve sv. Franje na gradskom groblju, uz proživljavanje Isusove muke kroz 14 postaja kalvarije koju su kroz čitanja i molitvu vjernici proživljeli u svojim srcima i mislima.

 

Križni put Isusa Krista, put je ljubavi, žrtve i milosti kojom se Isus Krist žrtvovao kako bi darovao spasenje i milosrđe cijelom svijetu. Svojim je primjerom ukazao da je žrtva uvijek na dobrobit sviju, a i samih ljudi koji žrtvom i odricanjem od svjetovnog i materijalnog, duboko uranjaju u otajstvo vjere i duboke istine Božje ljubavi i milosti.

 

Život je križni put koji treba živjeti, put istine, ljubavi i vjere te se na taj način treba križu približiti i stajati uz Krista, baš poput Njegove i naše majke Marije koja Ga nije nikad napustila, te poput Isusove neizmjerne ljubavi koja se za sve ljude predala i za svih na križ otišla.

 

Tekst i foto: Josip Badurina

Pročitano 916 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1