logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 04 Ožujak 2021 18:06

Video prisjećanje na predavanje dr. sc. Saše Potočnjak naslovljeno, „Tko (još) čita u muzeju?“ (Noć muzeja, 29.01.2016.)

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Video prisjećanje na predavanje dr. sc. Saše Potočnjak naslovljeno, „Tko (još) čita u muzeju?“ (Noć muzeja, 29.01.2016.) Video produkcija: Sanjin Badurina Piloto - video studio Piloto za RabstreamTV

Nakon uvodnog spomena 570. godišnjice osnutka franjevačkog samostana sv. Bernardina Sijenskog na Rabu, održana je izvrsno osmišljena prezentacija tekstualne građe, izuzetno vrijednih inkunabula s vrhunskim iluminacijama, pergamena, antifonara, i ostalih tekstualnih eksponata izloženih u muzeju franjevačkoga samostana.

 

Video sadržaj

 

Ukratko je opisana povijest franjevačkoga nastojanja oko osnivanja (biblioteke i) muzeja (Vl. Brusić, O. Badurina), a posjetitelji su mogli steći uvid i u istinsku vrijednost tekstualnog blaga koje se tamo čuva, od one tržišne do one neprocjenjive baštinske i identitetske, pa se nadamo da sada imaju jasnije odgovore na pitanja: Što u muzeju činimo s tekstom? Čitamo li ili (samo) gledamo? Kako čitamo i što vidimo?

 

  • Video produkcija: video studio Piloto za RabstreamTV
  • Snimatelj: Sanjin Badurina
Pročitano 928 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1