logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 10 Ožujak 2021 13:07

Nakon dužeg perioda na Rabu se lagano smanjuje broj oboljelih od COVID-19 - ukupno 4 | U županiji broj oboljelih raste

Napisao/la Stožer civilne zaštite Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Raba, u proteklih tjedan dana uzeto je 77 briseva u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na svim obrađenim uzorcima utvrđena su 3 nova slučaja oboljenja blažom kliničkom slikom, a među oboljelima je i jedan strani državljanin. Trenutno na Rabu imamo ukupno 4 oboljelih od bolesti COVID-19. Svi oboljeli se zbog blaže kliničke slike nalaze u izolaciji i na liječenju. U samoizolacije se prati 25 osoba uključujući i jedan razred OŠ Ivana Rabljanina Rab.

 

Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite pozivaju na nastavak pridržavanja svih epidemioloških mjera i uputa, jer je to od ključnog značaja za smanjenje širenja zaraze koronavirusa. Na porast broja oboljelih u Primorsko goranskoj županiji utjecalo je i širenje novih varijanti virusa koje imaju veći potencijal prijenosa bolesti u odnosu na standardni soj. Ukupnom porastu broja oboljelih u županiji pridonijela su i određena popuštanja mjera koja su ljudi protumačili kao svojevrsnu mogućnost opuštanja. Manje su koristili zaštitu poput distance, nošenja maski i izbjegavanja okupljanja.

 

Zabrinjava i to što sve države u našem susjedstvu imaju porast novooboljelih, bez obzira na čak i strože mjere nego što ih mi imamo.

 

U tijeku je nastavak cijepljenja prema planu i programu druge prioritetne faze cijepljenja i liječnicima opće prakse je distribuirano 180 doza za prvu od ukupne dvije doze cjepiva. Cijepljenje se u pravilu provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.

 

U Rabu, 10. ožujka 2021.

Pročitano 1263 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1