Home Vijesti Nakon dužeg perioda na Rabu se lagano smanjuje broj oboljelih od COVID-19 – ukupno 4 | U županiji broj oboljelih raste

Nakon dužeg perioda na Rabu se lagano smanjuje broj oboljelih od COVID-19 – ukupno 4 | U županiji broj oboljelih raste

0
Nakon dužeg perioda na Rabu se lagano smanjuje broj oboljelih od COVID-19 – ukupno 4 | U županiji broj oboljelih raste

Foto: RabDanas

 

Iz epidemiološke službe i lokalnih stožera civilne zaštite pozivaju na nastavak pridržavanja svih epidemioloških mjera i uputa, jer je to od ključnog značaja za smanjenje širenja zaraze koronavirusa. Na porast broja oboljelih u Primorsko goranskoj županiji utjecalo je i širenje novih varijanti virusa koje imaju veći potencijal prijenosa bolesti u odnosu na standardni soj. Ukupnom porastu broja oboljelih u županiji pridonijela su i određena popuštanja mjera koja su ljudi protumačili kao svojevrsnu mogućnost opuštanja. Manje su koristili zaštitu poput distance, nošenja maski i izbjegavanja okupljanja.

Rab danas oglas

 

Zabrinjava i to što sve države u našem susjedstvu imaju porast novooboljelih, bez obzira na čak i strože mjere nego što ih mi imamo.

 

U tijeku je nastavak cijepljenja prema planu i programu druge prioritetne faze cijepljenja i liječnicima opće prakse je distribuirano 180 doza za prvu od ukupne dvije doze cjepiva. Cijepljenje se u pravilu provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.

 

U Rabu, 10. ožujka 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime