Home Vijesti 25. sjednica GV Raba | Javna priznanja Grada Raba Ani Debelić i Gradskom društvu Crvenog križa Rab

25. sjednica GV Raba | Javna priznanja Grada Raba Ani Debelić i Gradskom društvu Crvenog križa Rab

0
25. sjednica GV Raba | Javna priznanja Grada Raba Ani Debelić i Gradskom društvu Crvenog križa Rab

Foto: RabDanas

 

100 godina od sadnje crnike na Pjaceti

Prije samog početka rada gradskog vijeća, predsjednik GV Raba Željko Peran podsjetio je vijećnike da 23. travnja ove godine obilježavamo 100 godina od kada je temeljem Rapalskog ugovora Rab pripojen Hrvatskoj, tj. tadašnjoj Kraljevini SHS, a tim je povodom na Trgu Slobode, poznatoj rapskoj Pjaceti, zasađeno stablo hrasta crnike (lat. Quercus ilex) čija krošnja i danas dominira ovim prekrasnim gradskim trgom.

Rab danas oglas

 

Mali Palit d.o.o. zainteresiran za kupnju parcela u PZ Mišnjak

Među preostalim točkama dnevnog reda drugog dijela 25. sjednice, pred vijećnicima se našao i prijedlog Odluke o zaključivanju ugovora između Grada Raba i tvrtke Mali Palit d.o.o. koja je, sukladno nedavno završenom natječaju o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Raba u sklopu Poslovne zone Mišnjak, iskazala interes za kupnju dviju parcela. Prijedlog je usvojen većinom glasova.

 

Glasanjem o idućoj točki dnevnog reda usvojen je i Prijedlog Odluke o raspisivanju otvorenog natječaja za prodaju zemljišta u Poslovnoj zoni Mišnjak. Riječ je, kako je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonko Puljar Matić, o ponovljenom natječaju koji bi ovoga puta bio otvorenog tipa, a trajao bi godinu dana pod istim uvjetima kao i prethodni, s time da bi se svakog 15-og u mjesecu otvarale pristigle ponude.

 

Vijećnica Melita Vlahek (NLO) imala je primjedbu na članak 5. natječaja kojom je utvrđeno da Grad Rab može odustati ili poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja te da nije obvezan prihvatiti niti jednu ponudu, smatrajući da formulacija „bez ikakvog obrazloženja“ otvara put za ustavnu tužbu. U svojem odgovoru pročelnik Puljar Matić kazao je kako Grad uvijek ima praksu ostaviti pravo da taj natječaj poništi, odnosno da ne odlučuju o istome, te da je riječ samo o jednoj sigurnosnoj stavki koja se nalazi u svim natječajima Grada Raba za prodaju nekretnina, premda se ista nikada do sada nije primjenjivala. I vijećnik HDZa Slobodan Frankić usprotivio se načinu provođenja otvorenog natječaja smatrajući kako je ovdje izgubljen smisao natjecanja, te da se tako pogoduje direktnoj nagodbi, pa je odlučio glasati protiv. Prijedlog je usvojen sa 7 glasova za, 3 protiv i 2 suzdržana glasa.

 

Priznanja rukometnoj heroini Ani Debelić i GDCK Rab

U nastavku sjednice doznali smo da je Komisija za obilježavanje obljetnica, pripremu proslava i kulturnih manifestacija i za društvena priznanja, na sjednici održanoj 2. ožujka 2021., utvrdila da je zaprimljeno ukupno 6 prijedloga kojima se predlaže dodjela javnih priznanja za 4 pojedinca i jednu humanitarnu udrugu. Među prijedlozima ovoga puta nije bilo onih za dodjelu GRBA GRADA RABA, niti za PROGLAŠENJE POČASNIM GRAĐANINOM GRADA RABA.

Kako je vijećnike izvijestio predsjednik Komisije Nikica Španjol, nakon pojedinačnog glasovanja Komisija je prihvatila Prijedlog Odluke o dodjeli PLAKETE GRADA RABA u 2021. godini rapskoj rukometnoj heroini ANI DEBELIĆ, kružnoj napadačici naše rukometne reprezentacije, koja se iz Danske vratila s dva trofeja – brončanom medaljom, ali i zlatnom loptom za najbolju pivotkinju Europskog prvenstva, te Prijedlog Odluke o dodjeli NAGRADE GRADA RABA u 2021. GRADSKOM DRUŠTVU CRVENOG KRIŽA RAB. Vijećnici su zatim obje Odluke jednoglasno usvojili.



 

 

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime