logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Ponedjeljak, 22 Ožujak 2021 07:49

ŽLU Rab | Nastavak kapitalnih ulaganja u lučka područja na otoku Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Županijskoj lučkoj upravi Rab dodijeljeno je 5 milijuna kuna za izvođenje radova na projektu “Rekonstrukcija i dogradnja luke San Marino“ te za izvođenje radova na projektu" i „Sanacija i rekonstrukcija luke Melak, II. Faza“. U ime ŽLU Rab ugovor o sufinanciranju potpisao je ravnatelj Nenad Debelić.

 

Projekt Rekonstrukcije i sanacije luke San Marino predviđa uređenje obalnog zida te oko 1800 m2 kopnene površine luke dok se projektom Sanacije i rekonstrukcije luke Melak nastavljaju radovi na izgradnji 100 metara obalnog zida te uređenja parkirališta i manipulativne površine luke. Uz sredstva koja je osiguralo ministarstvo, Županijska lučka uprava Rab osigurala je 700 tisuća kuna vlastitih sredstava. Uz navedene projekate, ŽLU Rab u 2021. godini započela i s izradom projektne dokumentacije za luke Supetarska Draga i Padova II te je nastavljena izrada dokumentacije za luke na području Banjola i Barbata u što će ŽLU Rab uložiti oko milijun kuna.

 

Župan Zlatko Komadina zahvalio se resornom ministarstvu što prepoznaje potrebe ulaganja u pomorsko dobro Primorsko-goranske županije, te dodao da Županija ima 103 luke i lučice kojima upravlja 8 županijskih lučkih uprava, koje su na vrijeme pripremile projekte i spremno dočekale mogućnost povlačenja novca iz europskih i državnih fondova. Ministar Oleg Butković zahvalio se svima u Primorsko-goranskoj županiji koji su pokazali da znaju pripremati i provoditi projekte što je i omogućilo intenzivna ulaganja u ovo područje.

 

Potpisani ugovori dio su projekta u sklopu kojeg Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture svake godine osigurava proračunska sredstva namijenjena za sanaciju i rekonstrukciju objekata podgradnje u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture. Osim toga, značajna sredstva Ministarstvo osigurava i za sufinanciranje sanacije i rekonstrukcije pomorskog dobra u općoj upotrebi. Ova ulaganja dio su velikog projekta poznatog pod nazivom “Renesansa na hrvatskoj obali” u sklopu kojeg je u protekle tri godine uloženo gotovo 2 milijarde kuna u obnovu luka od lokalnog i županijskog značaja, najvećim dijelom sredstvima EU fondova.

Pročitano 1680 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1