logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 26 Ožujak 2021 09:39

I Rab podržava „Sat za planet Zemlju“ - najveću svjetsku volontersku inicijativu protiv klimatskih promjena

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

U subotu, 27. ožujka 2021. godine, u periodu od 20.30 do 21.30 sati ugasit će se dekorativna rasvjeta na relaciji Mala školska sportska dvorana - Aci marina Rab, kao podrška svjetskoj borbi protiv klimatskih promjena. Riječ je o akciji „Sat za planet Zemlju“ koja se provodi pod pokroviteljstvom svjetske nevladine organizacije za zaštitu prirode (WWF),a u koju se redovito uključuje i Grad Rab.

 

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, „Sat za planet Zemlju“ prerastao je u najveću svjetsku volontersku inicijativu protiv klimatskih promjena. Danas se obilježava u više od 180 zemalja i teritorija, i više od 7000 gradova.

 

Ove je godine „Sat za planet Zemlju“ usmjeren na govor o klimatskim promjenama budući da su prethodnu godinu obilježili brojni ekstremni vremenski događaji poput porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti, a koji su povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu. Nadamo se da ćemo svojim uključivanjem u akciju dati doprinos u prenošenju ove važne poruke.

Pročitano 373 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1