logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Petak, 26 Ožujak 2021 14:36

Na Rabu održana prva radionica vježbanja za umirovljenike kao produkt partnerstva GDCK Raba i GDCK Vrbovca na projektu Buba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(4 glasa/-ova)
Na Rabu održana prva radionica vježbanja za umirovljenike kao produkt partnerstva GDCK Raba i GDCK Vrbovca na projektu Buba Foto: Ivica Hodak

Danas je u zajedničkoj organizaciji Gradskih društava Crvenog križa Vrbovec i Rab, u prostoru rapskog Crvenog križa održana prva radionica vježbanja uz ovlaštenog fizioterapeuta, namijenjena rapskim umirovljenicima.

 

Ova je radionica produkt suradnje između GDCK Rab i GDCK Vrbovec koja traje od 2019. godine, a koja je započela uključivanjem pomlatka GDCK Vrbovec u program Rabske fjere. Od tada se konstantno radi na jačanju partnerstva s isključivim ciljem pružanja dodatnih programa stanovnicima otoka Raba i Grada Vrbovca te njegovih okolnih područja.

 

Krajem 2020. godine između ovih dvaju humanih društava potpisan je Sporazum o partnerstvu na projektu BUBA (Budi uključen, budi aktivan), u sklopu poziva "Pridruži se - Aktivni u mirovini" čiji je nositelj GDCK Vrbovec, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Projektom se nastoje ojačati kapaciteti organizacija civilnih društava za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, kao i poboljšati njihove socijalne, emocionalne, kognitivne i kreativne vještine.

 

Ovom je prilikom ravnatelj rapskog Crvenog križa Ivo Kordić ugostio dio ekipe GDCK Vrbovec predvođenu ravnateljicom Jelenom Mucko, kako bi rapskim umirovljenicima predstavili projekt te uz pomoć fizioterapeutkinje Valentine Draženović odradili prvu radionicu vježbanja. Ostale radionice, koje će biti besplatne, nastavit će se održavati tijekom ostatka godine online uključivanjem na radionicu u Vrbovcu.

„Upravo realiziramo projekt namijenjen isključivo umirovljenicima koji imaju dobru volju uključiti se u aktivnosti. S obzirom na pandemiju i mjere kojih se još uvijek moramo pridržavati, pomoću suvremene tehnologije možemo prenositi aktivnosti umirovljenika iz Vrbovca na Rab i povezati naše radionice unatoč udaljenosti. Na televizoru upravo možete vidjeti prijenos radionice vježbanja za umirovljenike Vrbovca, a u proces vježbanja uvest će vas naša fizioterapeutkinja koja je danas ovdje s nama. Uz pomoć ove radionice možete produžiti svoju vitalnost, što je prioritet u starijoj životnoj dobi, a budući da mi rado dolazimo na Rab, u projektu je predviđen i izlet rapskih umirovljenika Vrbovcu“ izjavila je ravnateljica vrbovečkog Crvenog križa prilikom svog obraćanja svima prisutnima iskazavši još jednom zadovoljstvo zbog realizirane suradnje.

 

Gradonačelnik Nikola Grgurić također je pozdravio pristigle goste te rapske umirovljenike koji su iskazali interes za uključivanjem u radionicu te im čestitao na trudu i dobroj volji koja je ključna za što duže održavanje vitalnosti. „Veseli svaki novi projekt, svako partnerstvo koje rezultira pozitivnim promjenama u zajednici. Grad Rab kroz suradnju s rapskim Crvenim križem nastoji omogućiti pokretanje i razvijanje što više programa kojima se podiže kvaliteta života onima kojima je to najpotrebnije. Partnerstvom GDCK Rab s GDCK Vrbovec na projektu Buba naši umirovljenici imaju priliku uz pomoć stručne osobe unaprijediti svoje psihofizičko zdravstveno stanje, ali i sklopiti poznanstva i izmijeniti iskustva s umirovljenicima iz Vrbovca. Ostati što duže vitalan želja je svih nas, stoga će Grad i dalje inicirati, podržavati i pomagati ovakve projekte u želji da interes među vama sve više raste te da vam dani provedeni u mirovini budu što kvalitetniji i ljepši“, poručio je Grgurić.

 

Pročitano 1986 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1