Home Vijesti Nikola Grgurić istaknuo kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Raba

Nikola Grgurić istaknuo kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Raba

0
Nikola Grgurić istaknuo kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

„Godine 2015. počelo je naše putovanje upravljanja gradom. Kroz to vrijeme, u ovom sastavu koalicije sa RPS-om i HSS-om, pokušavali smo učiniti grad Rab i otok Rab boljim. To naravno ne možemo sami pa se u posljednje vrijeme oslanjamo na pomoć s nacionalne razine, u čemu nam je velika podrška upravo i sam ministar Butković koji je danas ovdje s nama, a bilo kakve naznake lošije suradnje na županijskom nivou anulirali smo našim angažmanom i ne malim financijskim sudjelovanjem u svim projektima koji se tiču županije” – poručio je Grgurić.

Rab danas oglas

 

Grgurić je zatim riječ prepustio ministru Butkoviću, koji je kazao kako Grad Rab provodi velike infrastrukturne projekte na čemu je čestitao gradonačelniku i svim suradnicima te dodao:

– „Ovo što vi radite s projektima koji se financiraju i s nacionalne razine i preko EU fondova, ali i dobrom suradnjom sa Županijom, kao i iz vlastitog proračuna, pokazuje da ste jedan uspješan grad, u kojem je uvijek bilo ugodno živjeti, ali i grad koji je u zadnjih 5-6 godina zaista napravio velike iskorake.“

Butković je u nastavku kazao kako ga vesele projekti i ribarske luke i uređenja obalnog područja u Kamporu, a najavio je i skoro potpisivanje projekta vrijednog 38 milijuna kuna kojim će Gradu Rabu biti dodijeljena EU i nacionalna sredstva u 100% iznosu za izgradnju sekundarnog lukobrana i obnovu dijela obale u luci Rab koji se nadovezuje na njega.

– „Nisu to svi projekti koje provodite, imate ih puno. Drago mi je da će se dosadašnji gradonačelnik ponovno kandidirati. To je jedan od najboljih gradonačelnika u Hrvatskoj. Sigurno ne samo u HDZ-u nego i šire. Čovjek koji ima puno energije, puno znanja, ali ima i viziju koja donosi rezultat. Iza svakog čovjeka koji se bavi politikom mora ostati neki rezultat, mora biti nešto što možete izmjeriti. Iza Nikole i njegovih suradnika je jako puno toga i ja mu želim još puno uspješnih godina u politici i ja sam uvjeren da će uvjerljivo pobijediti.“

Komentirajući nastavak koalicijske suradnje rapskog HDZ-a s HSS-om i RPS-om, Butković je kazao kako je poželjna suradnja s drugim strankama jer je dobro širiti horizonte, dobro je biti uključiv. – „Ovo nisu izbori ideološki, ovo su lokalni izbori u kojima građanke i građani biraju onoga tko će im osigurati da im život bude ugodan i siguran, njima i njihovoj djeci, a to bez konkurencije može Nikola i ova koalicija“, poručio je na kraju Oleg Butković pruživši u svoje ime, ali i u ime predsjednika stranke Andreja Plenkovića kao i svih članova užeg vodstva stranke, punu podršku Nikoli Grguriću u novoj utrci za gradonačelnika Raba s ciljem nastavljanja kontinuiteta jedne uspješne vlasti uz garanciju pune potpore za sve projekte na dobrobit žitelja grada Raba.

 

Svoje zadovoljstvo nastavkom koalicijske suradnje s HDZ-om izrazili su i predstavnici RPS-a i HSS-a, a Grgurić je na kraju informirao javnost da će nositelj njihove liste biti aktualni zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin koji je, kako je kazao, kroz svoje djelovanje ne samo politčko, već i stručno, u jednu ruku zadužio sve nas. Grgurić je zatim zahvalio i predsjedniku gradskog vijeća u tri mandata g. Željku Peranu, koji čitavo vrijeme daje punu podršku nastavku realizacije njihovih zajedničkih ciljeva.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime