logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 02 Travanj 2021 06:47

Nikola Grgurić istaknuo kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Raba

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Nikola Grgurić istaknuo kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Raba Foto: Hrvoje Hodak

Pod podnevnim suncem na Trgu Slobode, poznatoj rapskoj Pjaceti, u hladu stoljetnog hrasta crnike, svoju je kandidaturu za novi mandat na mjestu gradonačelnika Grada Raba istaknuo aktualni gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

 

„Godine 2015. počelo je naše putovanje upravljanja gradom. Kroz to vrijeme, u ovom sastavu koalicije sa RPS-om i HSS-om, pokušavali smo učiniti grad Rab i otok Rab boljim. To naravno ne možemo sami pa se u posljednje vrijeme oslanjamo na pomoć s nacionalne razine, u čemu nam je velika podrška upravo i sam ministar Butković koji je danas ovdje s nama, a bilo kakve naznake lošije suradnje na županijskom nivou anulirali smo našim angažmanom i ne malim financijskim sudjelovanjem u svim projektima koji se tiču županije" - poručio je Grgurić.

 

Grgurić je zatim riječ prepustio ministru Butkoviću, koji je kazao kako Grad Rab provodi velike infrastrukturne projekte na čemu je čestitao gradonačelniku i svim suradnicima te dodao:

- „Ovo što vi radite s projektima koji se financiraju i s nacionalne razine i preko EU fondova, ali i dobrom suradnjom sa Županijom, kao i iz vlastitog proračuna, pokazuje da ste jedan uspješan grad, u kojem je uvijek bilo ugodno živjeti, ali i grad koji je u zadnjih 5-6 godina zaista napravio velike iskorake.“

Butković je u nastavku kazao kako ga vesele projekti i ribarske luke i uređenja obalnog područja u Kamporu, a najavio je i skoro potpisivanje projekta vrijednog 38 milijuna kuna kojim će Gradu Rabu biti dodijeljena EU i nacionalna sredstva u 100% iznosu za izgradnju sekundarnog lukobrana i obnovu dijela obale u luci Rab koji se nadovezuje na njega.

- „Nisu to svi projekti koje provodite, imate ih puno. Drago mi je da će se dosadašnji gradonačelnik ponovno kandidirati. To je jedan od najboljih gradonačelnika u Hrvatskoj. Sigurno ne samo u HDZ-u nego i šire. Čovjek koji ima puno energije, puno znanja, ali ima i viziju koja donosi rezultat. Iza svakog čovjeka koji se bavi politikom mora ostati neki rezultat, mora biti nešto što možete izmjeriti. Iza Nikole i njegovih suradnika je jako puno toga i ja mu želim još puno uspješnih godina u politici i ja sam uvjeren da će uvjerljivo pobijediti.“

Komentirajući nastavak koalicijske suradnje rapskog HDZ-a s HSS-om i RPS-om, Butković je kazao kako je poželjna suradnja s drugim strankama jer je dobro širiti horizonte, dobro je biti uključiv. - „Ovo nisu izbori ideološki, ovo su lokalni izbori u kojima građanke i građani biraju onoga tko će im osigurati da im život bude ugodan i siguran, njima i njihovoj djeci, a to bez konkurencije može Nikola i ova koalicija“, poručio je na kraju Oleg Butković pruživši u svoje ime, ali i u ime predsjednika stranke Andreja Plenkovića kao i svih članova užeg vodstva stranke, punu podršku Nikoli Grguriću u novoj utrci za gradonačelnika Raba s ciljem nastavljanja kontinuiteta jedne uspješne vlasti uz garanciju pune potpore za sve projekte na dobrobit žitelja grada Raba.

 

Svoje zadovoljstvo nastavkom koalicijske suradnje s HDZ-om izrazili su i predstavnici RPS-a i HSS-a, a Grgurić je na kraju informirao javnost da će nositelj njihove liste biti aktualni zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin koji je, kako je kazao, kroz svoje djelovanje ne samo politčko, već i stručno, u jednu ruku zadužio sve nas. Grgurić je zatim zahvalio i predsjedniku gradskog vijeća u tri mandata g. Željku Peranu, koji čitavo vrijeme daje punu podršku nastavku realizacije njihovih zajedničkih ciljeva.

Pročitano 2435 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1