logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 07 Travanj 2021 13:21

Priopćenje PGŽ o projektima koje na Rabu provode županijske institucije

Napisao/la Pimorsko goranska županija
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Županijska lučka uprava Rab uspješno je pripremila projektnu dokumentaciju i poslala prijavu za bespovratna sredstva Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture za projekt izgradnje sekundarnog lukobarana u luci Rab. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora čiji će potpisnik biti ŽLU Rab u čijoj je nadležnosti upravljanje lučkim područjem na otoku Rabu, pa time i priprema i provedba svih projekata u lukama i lučicama.

 

Primorsko-goranska županija i sve županijske lučke uprave u pripremi kapitalnih projekata surađuju s lokalnim samoupravama i resornim ministarstvom, jednako kao i u svim drugim kapitalnim projektima kakva je primjerice i rekonstrukcija i nadogradnja OŠ Ivana Rabljanina u Rabu koja je upravo u pripremi. Riječ je o 12 milijuna kuna vrijednoj investiciji koju će nakon okončanih postupka javne nabave, u jednakim omjerima od 50 posto, financirati PGŽ i Grad Rab. Dosada je Primorsko-goranska županija izdvojila 296.000.00 kn za pripremu dokumentacije buduće dogradnje škole, a Grad Rab je s 100.000,00 kn sufinancirao izvedbeni projekt. Planirana rekonstrukcija obuhvaća dogradnju 770 m2 kojom će se povezivati postojeći prostori škole u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu. U novom dograđenom prostoru kroz 3 etaže predviđen je gradnja 8 novih učionica, 4 kabineta, sanitarni čvorovi te ostali prateći sadržaji.

 

Dovršena rekonstrukcija posljednja dva paviljona u kompleksu Psihijatrijske bolnice Rab

Inače Primorsko-goranska županija dovršila je i rekonstrukciju posljednja dva paviljona u kompleksu Psihijatrijske bolnice Rab površine nešto manje od 4.000 četvornih metara, sada slijedi opremanje. Ta investicija, vrijedna 13,8 milijuna kuna, nastavak je višegodišnjih ulaganja u ustanovu koja je danas najbolje uređena i najmodernija Psihijatrijska bolnica u Hrvatskoj, a nije pretjerano reći da je usporediva i s europskim standardom takvih klinika. Važno je reći da je ta bolnica ne samo najveća zdravstvena ustanova na otoku Rabu već i najveći poslodavac. Danas bolnica širi djelatnost i na druge zdravstvene djelatnosti uključivo i zdravstveni turizam te mijenja naziv u „Insula – županijska specijalna bolnica za psihijatriju i rehabilitaciju“.

 

Pročitano 772 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1