logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 07 Travanj 2021 15:30

Trenutno na Rabu ukupno 47 oboljelih od bolesti COVID-19 | SCZ Grada Raba - 7.4.2021.

Napisao/la Stožer CZ Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Prema današnjim podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Grada Raba, u proteklih tjedan dana uzeto je 159 briseva u svrhu testiranja na SARS-CoV-2 virus, a na svim dosad obrađenim uzorcima utvrđeno je 36 novih slučajeva, dok je jedan slučaj dijagnosticiran brzim antigenskim testom. Trenutno je na Rabu ukupno 47 oboljelih od bolesti COVID-19. Svi oboljeli se zbog blaže kliničke slike nalaze u izolaciji i na liječenju, a dvije osobe su hospitalizirane u KBC Rijeka. U zdravstvenom nadzoru i samoizolaciji ukupno imamo 113 osoba.

 

Zabrinjavajuća je činjenica da je od ukupnog broja oboljelih, kod 21 osobe bolest dijagnosticirana u posljednjem, jučerašnjem testiranju i da je udio oboljelih među testiranima bio veći od 50 %. Prema navodima oboljelih osoba, kao najčešći izvor njihove zaraze pojavljuju se kontakti na druženjima.

 

Činjenica je da uz ovakvo stanje i ovako izražen trend rasta broja oboljelih ne možemo računati na normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti, a posebno ne na imalo ozbiljniji turistički promet.

 

U ovom zahtjevnom i izazovnom razdoblju u kome se nalazimo, samo zajedničkim snagama možemo uspješno dobiti bitku protiv pandemije. Put za to je bezuvjetno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Stoga još jednom pozivamo sve one građane (i mlađe i starije) i gospodarstvenike koji te mjere krše samo zbog svojih kratkoročnih probitaka, užitaka ili jednostavno zbog nebrige o drugima, da se u interesu zaštite zdravlja šire zajednice, svedu u okvire propisanih mjera.

 

U tijeku je nastavak cijepljenja prema planu i programu druge prioritetne faze cijepljenja, a liječnicima opće prakse je distribuirano 240 doza za prvu od ukupno dvije doze cjepiva. Cijepljenje se provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.

 

U Rabu 7. travnja 2021.

Pročitano 1921 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1