Home Vijesti Trenutno na Rabu ukupno 47 oboljelih od bolesti COVID-19 | SCZ Grada Raba – 7.4.2021.

Trenutno na Rabu ukupno 47 oboljelih od bolesti COVID-19 | SCZ Grada Raba – 7.4.2021.

0
Trenutno na Rabu ukupno 47 oboljelih od bolesti COVID-19 | SCZ Grada Raba – 7.4.2021.

Foto: RabDanas

 

Zabrinjavajuća je činjenica da je od ukupnog broja oboljelih, kod 21 osobe bolest dijagnosticirana u posljednjem, jučerašnjem testiranju i da je udio oboljelih među testiranima bio veći od 50 %. Prema navodima oboljelih osoba, kao najčešći izvor njihove zaraze pojavljuju se kontakti na druženjima.

Rab danas oglas

 

Činjenica je da uz ovakvo stanje i ovako izražen trend rasta broja oboljelih ne možemo računati na normalno odvijanje gospodarskih aktivnosti, a posebno ne na imalo ozbiljniji turistički promet.

 

U ovom zahtjevnom i izazovnom razdoblju u kome se nalazimo, samo zajedničkim snagama možemo uspješno dobiti bitku protiv pandemije. Put za to je bezuvjetno pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. Stoga još jednom pozivamo sve one građane (i mlađe i starije) i gospodarstvenike koji te mjere krše samo zbog svojih kratkoročnih probitaka, užitaka ili jednostavno zbog nebrige o drugima, da se u interesu zaštite zdravlja šire zajednice, svedu u okvire propisanih mjera.

 

U tijeku je nastavak cijepljenja prema planu i programu druge prioritetne faze cijepljenja, a liječnicima opće prakse je distribuirano 240 doza za prvu od ukupno dvije doze cjepiva. Cijepljenje se provodi u prostorima rapske ispostave Doma zdravlja, kod obiteljskih liječnika i NZZJZ PGŽ.

 

U Rabu 7. travnja 2021.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime