logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Ponedjeljak, 12 Travanj 2021 14:36

Radni posjet delegacije Grada Brno OŠ Ivana Rabljanina

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

S obzirom na aktualnu pandemiju koronavirusa i iznova postrožene epidemiološke mjere, delegacija Grada Brna predvođena gradskim vijećnikom i dugogodišnjim prijateljem Raba Michalom Chladekom, tijekom višednevne posjete Hrvatskoj posjetila je i grad Rab, točnije Osnovnu školu Ivana Rabljanina s kojom dugi niz godina njeguju prijateljske odnose kroz međusobne posjete i zajedničke projekte.

 

Upravo zbog novodonesenih mjera Stožera, radnom sastanku održanom u osnovnoškolskom BIC-u nazočio je samo dio delegacije, dok su kao domaćini, uvijek dobrodošle drage goste iz Češke dočekali ravnateljica Anamari Šarin sa suradnicima te gradonačelnik Nikola Grgurić.

 

Ravnateljica im je ovom prilikom zahvalila na dolasku te se ispričala na skromnom dočeku, u skladu s novonastalom situacijom, te naglasila kako je osnovna škola na Rabu, zahvaljujući odličnoj suradnji s Gradom Rabom doživjela značajne promjene i napredak od zadnjeg susreta. Riječ je o energetskoj obnovi područnih školskih zgrada u Banjolu i Mundanijama, u okviru projekta „Energetska obnova zgrada osnovnih škola Primorsko-goranske županije“, zajedničkoj investiciji Grada i Županije, te samostalnom financiranju obnove zgrada ostalih dviju škola od strane Grada, područne u Barbatu i matične, zbog čega se Grad Rab istaknuo kao rijedak primjer financiranja obnova škola.

 

Da je briga o obrazovanju djece i mladih i osiguravanju adekvatnih uvjeta školovanja prioritet gradske uprave dokazuje i projekt rekonstrukcije i dogradnje matične osnovnoškolske zgrade na inicijativu Grada Raba koju je podržala Županija. S realizacijom projekta koji će omogućiti održavanje nastave u jednoj smjeni kreće se ove jeseni, a troškove financiranja u omjeri 50:50 podmirit će zajednički Primorsko-goranska županija kao osnivač i Grad Rab. „Jednosmjenski rad omogućit će kvalitetnije održavanje nastave, djeci i njihovim obiteljima više vremena za zajedničko druženje, ali i više vremena za bavljenje slobodnim aktivnostima i sportom, što je itekako bitno za zdrav razvoj djece. Rab, prvi europski otok sporta, osim u odgoj i obrazovanje puno ulaže u sport i sportsku infrastrukturu, a zadnji projekt koji to potvrđuje svakako je nogometno igralište Blato, čiji završetak očekujemo za manje od mjesec dana“ nadovezao se gradonačelnik Grgurić.

 

 

Gospodin Chladek se u ime delegacije zahvalio na uvijek srdačnom gostoprimstvu, ne skrivajući pritom zadovoljstvo postignutim projektima koji otvaraju dodatne mogućnosti za međusobnu suradnju, kako djece i mladih, tako i ostalih Čeha koji Rab vide kao idealnu, ne samo kulturnu i odmorišnu, već i rekreacijsku destinaciju, a o detaljnijim prijedlozima i planovima dva će grada nastaviti nakon stišavanja pandemije. Na njihov osobni zahtjev, osiguran im je razgled bivšeg odlagališta otpada Sorinj budući da su radovi na sanaciji i zatvaranju odlagališta nedavno završeni, a zateknuto stanje, kao i funkcioniranje sustava gospodarenja otpadom ih je ugodno iznenadilo.

 

Kako bi im ovaj kratak radni boravak na Rabu učinili što ugodnijim unatoč strogim mjerama koje su danas stupile na snagu i time domaćine dodatno ograničile u svom gostoprimstvu, Grad Rab i Turistička zajednica Grada Raba organizirale su za prijatelje iz Češke, među kojima je većina u prvoj posjeti Rabu, prigodan turistički razgled povijesne gradske jezgre uz vodstvo domaćina.

Pročitano 1099 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1