Home Vijesti Ministarstvo kulture i medija, Grad Rab i POU Rab zajedno na projektu prilagodbe Ljetnog kina za pristup osobama s invaliditetom

Ministarstvo kulture i medija, Grad Rab i POU Rab zajedno na projektu prilagodbe Ljetnog kina za pristup osobama s invaliditetom

0
Ministarstvo kulture i medija, Grad Rab i POU Rab zajedno na projektu prilagodbe Ljetnog kina za pristup osobama s invaliditetom

Foto: Foto: Ivo Šubić

Grad Rab sufinancirat će projekt jednakim iznosom kao i Ministarstvo kulture i medija (500.000,00 kn), uključujući sredstva prikupljena humanitarnim plivačkim maratonom „Srcem protiv barijera“ u iznosu od 108.000,00 kuna, dok će Pučko otvoreno učilište dio sredstava osigurati iz vlastitih prihoda. Potpora za realizaciju projekta dobivena je i od idejnog začetnika plivačkog maratona Krešimira Butkovića.

 

Rab danas oglas

Pristupačnost Ljetnog kina osobama s invaliditetom te osobama smanjene pokretljivosti dugogodišnji je problem u čije će se rješavanje uskoro krenuti rekonstrukcijom prostora, čime će se osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti omogućiti prisustvovanje brojnim programima iz kulture.

 

Početak radova planiran je po završetku postupka javne nabave i odabira izvođača, dok se završetak očekuje do kraja godine.

 

Projekt uključuje rješavanje problema ulaza u kino, oštećene pozornice i sanitarnog čvora nepristupačnog i neprilagođenog za osobe s invaliditetom, što će ujedno omogućiti veći broj domaćih i stranih posjetitelja kina i kulturnih manifestacija kao i revitalizaciju značajnog dijela kulture s dugom tradicijom na način da prostor postaje pristupačan svima. Ovo je samo nastavak kontinuiranog ulaganja u Ljetno kino, koje je u prošloj godini obnovljeno novim klupama i kino platnom.

 

Riječ je prije svega o prostoru namijenjenom kino prikazivačkoj djelatnosti, ali isto tako održavanju brojnih kulturnih manifestacija koje čuvaju rapsku tradiciju i identitet te pozicioniraju Rab na ljestvici prepoznatljivih kulturnih destinacija (Rab Jazz festival, RAFF Rab film festival istraživačkog filma, kazališne predstave za djecu i odrasle, smotre klapa, nastupi folklornih društava, koncerti klasične i popularne glazbe..).

 

 

Ova investicija samo je potvrda vrijednosti lokacije koja zahvaljujući ugodnom ambijentu i bogatom programu okuplja veliki broj publike različitog interesa i dobi.

 

Realizacijom projekta sam prostor postaje pristupačan osobama s invaliditetom, a kulturni sadržaji dostupni što doprinosi kvaliteti života društva cjelini.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime