Home Vijesti Održana prva u nizu online edukacija za iznajmljivače u suradnji s brojnim ustanovama i Ministarstvom turizma i sporta RH

Održana prva u nizu online edukacija za iznajmljivače u suradnji s brojnim ustanovama i Ministarstvom turizma i sporta RH

0
Održana prva u nizu online edukacija za iznajmljivače u suradnji s brojnim ustanovama i Ministarstvom turizma i sporta RH

Foto: Foto: Darko Tršinar

 

Cilj edukacija je pomoći i usmjeriti iznajmljivače u njihovom poslovanju u okolnostima pandemije te im pružiti adekvatnu pripremu i informacije za nadolazeću turističku sezonu. Tako su kroz ovu prvu radionicu iznajmljivačima predavači pružili konkretnije informacije vezano uz sve trenutno najvažnije turističke informacije – pod kojim uvjetima je stranim državljanima omogućen ulazak u Hrvatsku, zašto je važno ispuniti obrazac EnterCroatia, koje su sve lokacije PCR i brzih antigenskih testiranja trenutno aktivne te koje dodatne lokacije su u planu na ljeto, mogućnost organizacije dodatnih mobilnih COVID-19 timova, što učiniti ako gost dobije simptome virusa ili što ako gost mora u samoizolaciju, na koji način provoditi higijenu objekta prije i nakon dolaska gostiju te je predstavljena nacionalna oznaka „Safe Stay in Croatia“ odnosno detaljne upute o načinu prijavu putem službene stranice i dodjela oznaka.

Rab danas oglas

 

Teme i predavači u sklopu prve online radionice bile su:

  • Nacionalna oznaka sigurnosti „Safe Stay in Croatia“ – predstavnice Ministarstva turizma i sporta RH;
  • Opći uvjeti i sigurnost, te uvjeti prelaska granice u doba pandemije COVID-19 – predstavnici Policijske uprave Primorsko-goranske;
  • Organizacija pružanja zdravstvene zaštite i provođenja testiranja gostiju u turističkoj sezoni – ravnatelj Doma zdravlja PGŽ;
  • Protokoli, upute i mjere higijene za iznajmljivače u doba pandemije COVID-19 – Voditeljica odsjeka za higijenski-epidemiološki nadzor i uzorkovanje pri Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ.

 

Na prvoj online edukaciji održanoj 15.04.2021. godine, koja je trajala nešto duže 2 sata, sudjelovalo je više od 200 iznajmljivača obiteljskog smještaja s cijelog Kvarnera. Cijeli ciklus radionica je za iznajmljivače besplatan te ih trenutno prijavljeno više od 500-tinjak.

“Svjesni situacije u kojoj se nalazimo te očekivanja od glavnog dijela predstojeće turističke sezone, tijekom online radionica obradit ćemo sve one teme koje su našim iznajmljivačima trenutno u najvećem fokusu – od sigurnosti, higijene i nacionalnog projekta “Safe Stay in Croatia”, pa do oglašavanja na društvenim mrežama, digitalizacija prodaje, unapređenje kvalitete te rekategorizacija i porezni aspekti u poslovanju i vođenju obiteljskog smještaja. Kako bi iznajmljivačima pružili najbolje moguće informacije na prvoj online edukaciji na našu inicijativu i poziv sudjelovali su i predstavnici Ministarstva turizma i sporta RH, zatim Policijske uprave Primorsko-goranske, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te Doma zdravlja PGŽ. Svi predavači kroz svoje prezentacije pružili su kvalitetne smjernice i preporuke za prilagodbu poslovanja u uvjetima pandemije COVID-19. Ovime nastavljamo našu dobru suradnju s našim najvažnijim partnerima kada govorimo o segmentu sigurnosti i očuvanju zdravlja na regiji te im ovim putem još jednom zahvaljujem na potpori”, kazala je direktorica Turističke zajednice Kvarnera, gospođa Peršić Živadinov.

 

Na prvoj online edukaciji održanoj 15.04.2021. godine, koja je trajala nešto duže 2 sata, sudjelovalo je više od 200 iznajmljivača obiteljskog smještaja s cijelog Kvarnera. Cijeli ciklus radionica je za iznajmljivače besplatan te ih trenutno prijavljeno više od 500-tinjak.

 

 

Online edukacije organizirane su u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike a do o kraja travnja slijede još tri online radionice u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera, i to:

  • 19.04.2021. u 17 sati – tema: Oglašavanje na društvenim mrežama i digitalizacija prodaje;
  • 21.04.2021. u 17 sati – tema: Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja;
  • 28.04.2021. u 17 sati – tema: Rekategorizacija i porezni aspekti poslovanja u obiteljskom smještaju.

 

“U sklopu svih naših edukativnih radionica koje smo posljednjih nekoliko godina održavali, prezentiramo i dijelimo iskustva i stečena znanja, a naše iznajmljivače potičemo i ukazujemo im na važnost povećanja kvalitete smještaja, a samim time zajednički radimo na povećanju kvalitete sveukupne ponude Kvarnera. Obiteljski smještaj na Kvarneru oduvijek čini gotovo 50% svih smještajnih kapaciteta, a upravo je u 2020. godini obiteljski smještaj pokazao svoju punu snagu i potencijal. I to prije svega zbog poštivanja najvažnijeg pravila, a to je održavanje socijalne distance – pravilo koje ostaje jednako važno i u 2021. godini. Analiza turističkog prometa ostvarenog u 2020. godini i tijekom ovog Uskrsa daje nam jako slične rezultate: objekti s 4* i 5* pokazali su se kao najotporniji na krizu i najtraženiji među gostima. To znači da gosti, usprkos svim okolnostima i krizama, ne odustaju te traže i očekuju garanciju kvalitete i time se nastavlja višegodišnji trend na Kvarneru: popunjenost raste s brojem zvjezdica odnosno kvalitetom ponude. Zahvaljujući dobro postavljenoj Strategiji razvoja turizma kroz koju nikada nismo težili ka tome da Kvarner postane destinacija masovnog turizma, stvorili smo uvjete da se i u ovakvim neočekivanim okolnostima naši gosti osjećaju sigurnima te nam se vraćaju čim to situacija dopusti”, pojasnila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

 

Projekt Kvarner Family

Upravo zbog važnosti obiteljskog smještaja i iznajmljivača u turističkoj ponudi Kvarnera, Turistička zajednica Kvarnera već 10 godina provodi projekt Kvarner Family. Cilj projekta je iznajmljivače potaknuti i educirati da neprestano rade i prate što moderni gost traži i treba. Analiza koju kontinuirano pripremaju i prate turistički djelatnici Turističke zajednice Kvarnera na čelu s direktoricom dr.sc. Irenom Peršić Živadinov pokazuje kako je obiteljski smještaj s oznakom kvalitete Kvarner Family bolje popunjen u odnosu na obiteljski smještaj bez oznake i to za čak 31%. Uz sve, treba naglasiti da što je veći broj zvjezdica, to je moguće dobiti i bolju cijenu što na kraju iznajmljivačima donosi i veću zaradu. Sve te analize, pokazuju nam da su naši iznajmljivači prepoznali da se ulaganja u kvalitetu isplate i da su rezultati dugoročno i više nego korisni. Kroz projekt Turistička zajednica Kvarnera kontinuirano radi na promociji obiteljskog smještaja. Stoga, pozivamo sve iznajmljivače da se uključe u projekt Kvarner Family.

 

Suradnja s javnim zdravstvenim i sigurnosnim ustanovama i Fakultetom u Iki

“Suradnja s našim županijskim Nastavnim zavodom i Domom zdravlja od početka pandemije je vrlo konkretna i dvosmjerna. Obje zdravstvene institucije igraju važnu ulogu u provođenju testiranja naših gostiju i time im omogućuju lakši povratak u njihove matične zemlje. Zahvalni smo im što se prilagođavaju i brzo odgovaraju na potrebe turističkog sektora Kvarnera. U stalnoj smo komunikaciji i sa Stožerom civilne zaštite PGŽ te podržavamo njihove epidemiološke mjere i preporuke. Kako bi uspjeli stabilizirati situaciju u očekivanju predstojeće turističke sezone ali i rasteretiti bolnički sustav, moramo svi zajedno poštivati mjere. Našu podršku u ovim strogim, ali nužnim odlukama ima i župan Komadina, budući da zna koliki utjecaj ima dobra ili pak loša turistička sezona na našu regiju. Policijska uprava Primorsko-goranska već dugi niz godina aktivno sudjeluje na našim radionicama te nam uvijek stoje na raspolaganju. Vjerujemo da dobra povezanost Policijske uprave i turističkog sektora zasigurno pridonosi sigurnosti na destinaciji”, govori Irena Peršić Živadinov.

 

“Uloga Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u cijeloj turističkoj priči koju zovemo Kvarner je zaista neosporna, budući je upravo naš Fakultet iz Ike taj koji oblikuje i priprema nove turističke kadrove, predlaže inovacije te vodi niz projekata, istraživačkih i stručnih radova za koje možemo reći da stvaraju podlogu za razvoj ne samo kvarnerskog nego i hrvatskog turizma općenito. Turistička zajednica Kvarnera od svojih samih početaka aktivno surađuje s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu te tu suradnju nastavljamo njegovati i dalje. Kroz ciklus ovih radionica koje zajednički organiziramo, Fakultet je angažirao i svoje profesore, stručnjake u temama poput digitalnog marketinga, koji će svoja znanja prenijeti i podijeliti s našim iznajmljivačima”, izjavila je dr.sc. Irena Peršić Živadinov.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime