Home Vijesti Tunerin “Kralj ptica” – novoizabrani kralj rapskog karnevala

Tunerin “Kralj ptica” – novoizabrani kralj rapskog karnevala

0
Tunerin “Kralj ptica” – novoizabrani kralj rapskog karnevala

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

Voditelji izbora i ove su godine bili Mario Lipovšek Battifiaca & Davor Jurkotić, poznati riječki komičari većini znani po nezaboravnim ulogama u emisijama “Bijele Udovice”, “Njina ratnici”, “Hijene” i “U zdrav mozak”.
Karnevalski žiri činili su Petar Pere Kac – predsjednik žirija i meštar bez obnašanja dužnosti meštra karnevala, Željko Dumičić – predsjednik Udruženja obrtnika i gradski vijećnik Grada Raba, Marko Sandalić – pirat iz grada, Dragana Buza Vidas – djelatnica TZG Raba i Davorka Kaštelan – ex kraljica rapskog karnevala. Njihov je zadatak bio procijeniti kojeg od dvojice pretendenata na kraljevsko prijestolje rapskog karneva pridružiti nestrpljivoj kraljici velikog srca – meštrici Sanji. Svojevrsni treći kandidat bio je tzv. “mutavi brat” Jura Piškanca, naime tako je predstavljena osamdesetih godina izmodelirana Piškančeva bista koja je jučer krasila pozornicu i koja je u jednom kratkom intervjuu Davoru Jurkotiću poslužila kao alter-ego bivšeg premijera Zorana Milanovića.

Opasne “policajke” zapalile publiku

Meštrica Sanja bila je prva pozvana od strane voditelja da pozdravi publiku, a u svojem je kratkom obraćanju napomenula i to da su vremena za visokopozicionirane osobe postala sve opasnija. S tim u vezi odlučila je angažirati specijalno “obučeni” tim rapskih policajki da je čuvaju. “Policajke” su uskoro ušle u dvoranu praćene aplauzima svekolike i uzdasima muškog dijela publike.

Poznate face u publici i na pozornici

Rab danas oglas

Jurkotić i Lipovšek također su prošetali dvoranom tražeći među publikom poznata lica pa su tako naišli na rapskog Božu Petrova, ex-ministricu Mrak Taritaš, Branimira Glavaša, Ines Strenju Linić, Anta Gotovinu, Donalda Trumpa i druge.

Kolinda i Tim

Nedugo zatim voditelji su se probrazili u predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović i novoizabranog premijera Tima Oreškovića, pa su u tim ulogama, uz obilje njima svojstvenog humora, nastavili voditi daljnji tijek izbora. Premijer Orešković srdačno je pozdravio otok Rob, sve njegove građevine, sve Robove i Ropkinje, dok je predsjednica Grabar Kitarović, krivo brifirana od svojeg savjetnika Vladimira Šeksa, na početku pozdravila Hrvatice i Hrvate te sve žitelje otoka Paga. Među publikom je u opuštenom raspoloženju bio i rapski gradonačelnik Nikola Grgurić sa suprugom.

Izborna dvojba i sjajni folkloraši

Pravi izbor za kralja rapskog karnevala sveo se na borbu između samo dva kandidata; prilično živahnog dr. plastičnog kirurga Salopeka i draškog “vodoinstalatera – Kralja ptica” kojeg je u dvoranu dopratilo čitavo jato ptica s draških Solina, inače maškarnih članova ŠRK Tunera. Nakon kratkih predstavljanja i ne baš uspjelog ispitivanja od strane žirija, uslijedio je dobro pripremljeni maškarani igrokaz “Rab – centar svijeta” u izvedbi izuzetno kreativnih članova Folklornog društva “Rapski tanac”. Maštovito osmišljenim kostimima i izvrsnom šminkom predstavljeni su turisti iz čitavog svijeta koji su u snovima direktora Ureda za turiste – Barabe, navalili na otok Rab avionskim linijama i mega jahtama. Bravo “Rapski tanac”.

Jurkotić navijao za pjevačicu

Čitavo vrijeme iz desnog kuta pozornice živom svirkom publiku je uveseljavao bend “Đambrli”, čija je pjevačica, na učestalo traženje Davora Jurkotića, pobrala ponajviše aplauza te večeri.

Na kraju žiri je od dva kandidata tijesnu prednost dao “Kralju ptica”, a izborna je večer završila čestitanjem i svečanom podijelom lenti, te srdačnim pozdravom s umirovljenim meštrom Perom Kacom. Uslijedilo je još zajedničko fotografiranje i završni maškarani ples.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime