Home Vijesti Križi će se i ove godine zbog pandemije održati u simboličnoj formi uz prijenos na RABstream TV-u

Križi će se i ove godine zbog pandemije održati u simboličnoj formi uz prijenos na RABstream TV-u

0
Križi će se i ove godine zbog pandemije održati u simboličnoj formi uz prijenos na RABstream TV-u

Foto: RabDanas

 

Umjesto tradicionalnih procesija, u nedjelju 25. travnja, na hod za križima i župnim zastavama prema gradu uputit će se samo predstavnici župa, župnik i dvoje-troje vjernika. U gradu će im se pridružiti župljani grada na čelu sa svojim svećenikom koji će nositi sliku čudotvornog lika Majke Božje rapske. Slika je vezana uz legendu iz 15. st. o ozdravljenju sestre benediktinke iz samostana Sv. Andrije Luchine de Dominis koja je ozdravila zahvaljujući vjeri i Majki Božjoj.

Rab danas oglas

 

Nakon što s pjesmom i molitvom prođu kroz grad sudionici epidemiološki reducirane procesije sudjelovat će na misi u nekadašnjoj rapskoj katedrali, župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje predvodit će mons. Mladen Mrakovčić, rapski župnik i dekan, a propovijed će održati barbatski župnik vlč. Krunoslav Boras. Poslije mise slika Majke Božje rapske ostaje u katedrali do zadnjeg dana mjeseca svibnja kad se vraća na čuvanje u samostan Sv. Andrije.

 

Križi će se odvijati u skladu s epidemilološkim mjerama, a od 10.50 sati kreće i izravni prijenos procesije putem Youtube kanala RABstream TV-a.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime